De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Twee van de thema's op (voortaan jaarlijkse?) Schiedamse burgertop

G1000: identiteit en veiligheid

G1000: identiteit en veiligheid

SCHIEDAM - Onze stad is de eerste stad waar de G1000 tweemaal gehouden is. Vorig jaar februari kwamen er in de sporthal Margriet iets meer dan 350 deelnemers op af. Ditmaal in de Grote Kerk deden er bijna 300 mensen aan de burgertop mee. 

Zo'n bijeenkomst bestaat uit een ochtend- en een middaggedeelte. In gespreksgroepen van wisselende samenstelling wordt in de ochtend bepaald welke thema's 'top of mind' zijn, in de middag wordt vervolgens over een selectie uit die thema's in blokken verder gesproken (zie voor de eerste 7 van de 10 blokken de tweede foto onder), over wat je voor die thema's gezamenlijk als burgers van een stad zou kunnen doen, met als uiteindelijke doel dat je dat als burgers dan in het verloop van de weken, maanden, jaren die volgen ook daadwerkelijk gaat (doen) uitvoeren.

Die brug tussen (be)denken en doen, is cruciaal. Volgens de ingewijden is er van de ideeën uit de eerste G1000 burgertop van februari 2016 te weinig geconcretiseerd. De organisatie van de Schiedamse G1000 heeft hieruit lering kunnen trekken en zal het geleerde ongetwijfeld gaan gebruiken om vanuit de tweede G1000 een betere transitie van 'denken' naar 'doen' te genereren. Dit jaar was ook burgemeester Cor Lamers uitgenodigd en aanwezig. De gemeente wil, waar daar behoefte aan is, de initiatiefnemers  - met de kennis en ervaring die er binnen de gemeente is - ter zijde staan om burger-ideeën in burger-initiatieven te laten uitmonden. 

Als het aan Ron van den Ende ligt (rechts op de eerste foto onder), de initiatiefnemer van de G1000 Schiedam, wordt deze burgertop een jaarlijks terugkerend evenement. 

Zie voor meer foto's onze Facebook-pagina: foto-album G1000 Schiedam

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over burgerinitiatieven in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: