De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Karen doet baanbrekend onderzoek naar medicijn, maar het geld is op

Marije draagt het Huntington-gen

Marije draagt het Huntington-gen

SCHIEDAM - Wat als je te horen krijgt dat je drager bent van het Huntington-gen en dat je dus rond je 45ste symptomen gaat krijgen van Alzheimer, Parkinson én ALS en dat je op jonge leeftijd komt te overlijden?? Schiedamse Marije draagt het gen. Wat als je onderzoek doet naar een medicijn, een baanbrekende ontdekking doet, maar het geld op is?? Schiedamse Karen overkomt dit. Schiedammers kunnen Marije en Karen helpen en daarmee vele patiënten, wereldwijd.

In 2012 stond het leven van Marije Scholl-Gelderblom op zijn kop. Haar tante en kort daarna haar moeder bleken de ziekte van Huntington te hebben. Een dodelijke ziekte. En Huntington is erfelijk. Je hebt 50% kans op het dragen van het gen wanneer één van je ouders het heeft. In één klap stond zij met haar 34 jaar, fijne man en drie fantastische kinderen, anders in het leven… Na een periode van heel veel nadenken, heeft ze zich laten testen. De uitslag was niet goed; ook zij heeft het Huntington-gen. Het is 100% zeker dat zij op jonge leeftijd ziek zal worden en zal overlijden. Weg is haar toekomst, weg zijn haar dromen? Eén op de 2500 mensen draagt het gen.

Het afgelopen jaar kwam er een groot lichtpunt aan de horizon. De Schiedamse onderzoekster Karen Sap deed een baanbrekende ontdekking die mogelijk kan leiden tot een nieuw medicijn. Zij doet dit onderzoek in Amsterdam bij het AMC. Voor de toekomst van Marije en die van vele anderen is dit enorm belangrijk. Er is echter 4 miljoen euro nodig om het onderzoek in Amsterdam en nog drie plaatsen in Nederland voort te kunnen zetten. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, is het Campagneteam Huntington een landelijke campagne gestart. Het Huntington Benefietconcert in Schiedam maakt er deel van uit.

Jazzpodium Waterweg, Campagneteam Huntington, De Rijnmondband en de Samenwerkende Service Clubs Schiedam (Rotary, Lions, Innerwheel, Soroptimisten en Tafelronde) organiseren deze bijzondere muzikale avond om zoveel mogelijk geld in te zamelen om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van het beoogde medicijn. Want alleen dit medicijn kan de toekomst van Huntington-patiënten redden.

Het lokale campagneteam en vooral initiatiefneemster Marije Scholl hopen dat voor het Benefietconcert Huntington Schiedam op donderdag 15 december 2016 de Grote Kerk uit zijn voegen barst. Het wordt een fantastisch concert met de Rijnmondband en Tiny Little Bigband.

Informatie over het benefiet-concert:
Het concert start om 20.30 uur en wordt geopend door burgemeester Cor Lamers. De kaarten voor het concert kosten € 20,=, dit komt geheel ten goede van het campagneteam.

Ook zin in een prachtige muzikale avond waar de benen van de vloer gaan, bestel dan de kaarten via onderstaande link: www.ticketkantoor.nl/shop/JPWBenefiet

Vanaf 18.00 uur kunt u ook genieten van een heerlijk Kerstbuffet verzorgd door Restaurant Pescador. Kosten hiervan bedragen € 25,= per persoon. Ook hiervan komt een belangrijk deel ten goede aan de actie. U kunt zich aanmelden via de volgende link graag voor 12 december: www.jazzpodiumwaterweg.nl/huntingtonbenefietconcert

Wat zou het fantastisch zijn als de Grote Kerk op donderdag 15 december helemaal is afgeladen!

Het campagneteam Huntington Schiedam

Meer informatie over de ziekte van Huntington: www.doodgezwegen.nl


We stellen het zeer op prijs als je
onze Facebookpagina De Schiedammer volgt.  Of volg ons via Twitter.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: