Bedrijfs nieuws

Deel 6 'Mooie schepen en banen'

WATERWEG - De reeds verschenen vijf delen van ‘Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam’ krijgen een vervolg met het zesde deel. Evenals de overige delen geeft deel 6 opnieuw een indruk van de grote diversiteit in zowel schepen als banen en waarvan bijzonderheden over het voetlicht worden gebracht. Deel 6 wordt gepresenteerd in Vlaardingen.

Film omgevallen kraan bij Damen

SCHIEDAM - Er is een video online gezet van de op 3 januari tijdens de hevige winterstorm bij Damen in Schiedam omgevallen kraan.

 

Nieuwe rotishop in De Gorzen

SCHIEDAM - Op 1 januari 2018 is Rotishop Massala aan de Ouddorpsestraat 31B in Schiedam geopend. Eigenaar Lessen Raqibi verkoopt vanaf dan diverse Surinaamse en Indonesische gerechten.

Kaaszaak komt op Broersveld

SCHIEDAM - Willem Bergkotte is op de hoek van Broersveld en Land van Belofte hard aan het werk aan het interieur van de winkel die over enkele weken open zal gaan als kaaswinkel onder de naam The Cheese Store.

Eerst serieus. En nu mag u lachen

SCHIEDAM - Foto's laten maken voor een paspoort, ID of rijbewijs, dan vooral niet lachen tegen de fotograaf. De pasfoto's dienen immers aan bepaalde wettelijke vereisten te voldoen. Zo mag er niet gelachen worden. Dat hoeft pasfoto's laten maken echter niet saai te maken. Op het krukje voor de pasfoto's bij Fotografie Miranda van Oorschot is het gewoon gezellig.

Hosman wordt cocktailbar

SCHIEDAM - Het ziet ernaar uit dat het markante pand op de hoek van Nieuwe Sluisstraat en Korte Dam, dat nu al jarenlang leeg staat, binnen niet al te lange tijd weer bevolkt zal gaan worden. Naar het verluidt zal er dit voorjaar een cocktailbar openen.

Bios-restaurant De Beren open

SCHIEDAM - Vandaag opent restaurant De Beren in het Euroscoop-complex, de nieuwe megabioscoop op een steenworp afstand van station Schiedam-Centrum. Het restaurant is dagelijks open vanaf 4 uur 's middags.

't Centrum verhuist

SCHIEDAM - Rijwielhandel 't Centrum, op de hoek van de Dorpsstraat en het Noordeinde in Kethel, gaat verhuizen naar het bedrijventerrein Kethelvaart. Op 2 januari gaat de fietsenzaak open op het nieuwe adres: Willem Barentszstraat 31.

Zorgpremies 2018 op rij gezet

ZORG - De premiestijgingen voor de basisverzekeringen blijken mee te vallen. Gemiddeld betalen we volgend jaar bijna € 112 per maand; een stijging van 2%, daar waar er eerder dit jaar nog uitgegaan werd van een gemiddelde stijging van 6%. Dit concludeert onderzoeksbureau MoneyView. DSW was opnieuw de eerste verzekeraar die de premies bekendmaakte. DSW verlaagde de premie met 0,5%. 

Stad Holland de beste

SCHIEDAM - De relatief kleine zorgverzekereraar Stad Holland is in een onderzoek als 'beste zorgverzekeraar' uit de bus gekomen. Ook vorig jaar sleepte de verzekeraar deze vermelding in de wacht. Stad Holland is een in Schiedam gevestigde landelijk werkende verzekeringsmaatschappij en maakt onderdeel uit van DSW.