Columns

Wij begrijpen er géén zier meer van

SCHIEDAM - Sinds 2 april jl. zijn de Stadsomroep en Pop Up tv gefuseerd. Op 10 april werd Jan Willem de Boer in 3 minuten ontslagen. Te lastig? Henk Groenewegen en Jan Geervliet verklaarden zich solidair en stapten op. Karel Leeuwangh probeerde te bemiddelen maar dat had geen resultaat. Sinds 2 april zijn er nauwelijks nog programma’s op radio en tv. Het nieuwe bestuur geeft aan in september heel groots uit te pakken.

Het is van de ratten bezeken

SCHIEDAM - Help, er zijn ratten gesignaleerd in verschillende delen van Schiedam. Je leerde het op school. Ratten zijn gevaarlijk. Ratten en andere knaagdieren veroorzaken ziektes en beschadigen gebouwen.

Animeermeisjes in de politiek

SCHIEDAM - Afgelopen woensdag waren de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam. Op basis van de definitieve verkiezingsuitslagen zouden 13 vrouwen en 22 mannen in de raad komen. Helaas is het in de praktijk niet zo dat iemand die met voorkeurstemmen gekozen is, ook de raad in gaat. Juist in de gemeenteraadspolitiek vind ik dit een kwalijke zaak. In een kleine stad als Schiedam ken je de kandidaten vaak persoonlijk en dit...

Ga stemmen vandaag. Ook jij doet ertoe!

SCHIEDAM - Al naar het stembureau geweest om te stemmen voor de gemeenteraad? Dat kun je op heel veel plekken doen in de stad. Als je het maar doet, want we willen in onze stad uiteraard af van het bedenkelijke record van de laatste gemeenteraadsverkiezingen: de stad met de laagste opkomst.

Ook in Kethel streep door Koningsdag?

SCHIEDAM - Nu Café Sjiek heeft bekendgemaakt dit jaar géén activiteiten te organiseren op de aanstaande Koningsdag, dreigen ook de meer dan een eeuw oude Oranje-activiteiten in Kethel ten einde te gaan komen. Bestuurslid Mirjan Bunskoek van Oranjevereniging Wilhelmina Kethel zond ons haar hartenkreet. De gemeentelijke subsidie is verminderd, sponsors zijn moeilijker te vinden en ook de komst van nieuwe vrijwilligers is dringend...

Gewone burger haakt af van politiek

SCHIEDAM/NEDERLAND - De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Schiedam was bij de vorige raadsverkiezingen de stad met de laagste opkomst. De burgemeester van Schiedam, Cor Lamers (foto), riep tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op om toch vooral te gaan stemmen, begrijpelijk en hard nodig, want de gewone burger – althans ik – krijg steeds meer de buik vol van de politiek. Mijn maag begint er steeds meer van...

Gegevens sollicitanten op straat

SCHIEDAM -  De gemeente Schiedam maakt ontzettende blunder: de afdeling communicatie wijst 52 sollicitanten voor een functie op de afdeling communicatie met een groepsmailtje af. De 52 sollicitanten weten nu van elkaar wie er gesolliciteerd hebben. 'Gedeelde smart, is halve smart', zouden ze dat gedacht hebben op de afdeling communicatie?

College gooit olie op het vuur

SCHIEDAM - Wij meldden in een eerder artikel dat de Fractie Janssen zondag vragen aan het college van B & W heeft gesteld over het feit dat het fotoboek 'Door de ogen van de Schiedammer' in Litouwen is gedrukt. De gemeente heeft aan het eind van de maandagmiddag een bericht naar de pers gestuurd, waarin wordt gesteld dat het college betreurt dat er negatieve berichten over het drukwerk van het boek zijn verschenen. Hieronder de...

Nadenkende plastic beesten?

SCHIEDAM - In het park zie ik in een man in een knalgeel oliepak op een ladder staan. Hij  is bezig lege flesjes op te hangen aan metalen draden. Het is erg koud en de dopjes op de draden moeten toch echt met de blote hand vastgedraaid worden.

Bart verbindt met licht & kleur

SCHIEDAM - De lichtkunstenaars zijn inmiddels hard aan het werk in het Julianapark om hun installaties op tijd voor de opening op 14 december 2017 af te krijgen. De entree van het park wordt versperd door een enorme plas en het is flink koud. Ik spreek met Bart Ensing.