Columns

Gewone burger haakt af van politiek

SCHIEDAM/NEDERLAND - De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Schiedam was bij de vorige raadsverkiezingen de stad met de laagste opkomst. De burgemeester van Schiedam, Cor Lamers (foto), riep tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op om toch vooral te gaan stemmen, begrijpelijk en hard nodig, want de gewone burger – althans ik – krijg steeds meer de buik vol van de politiek. Mijn maag begint er steeds meer van...

Gegevens sollicitanten op straat

SCHIEDAM -  De gemeente Schiedam maakt ontzettende blunder: de afdeling communicatie wijst 52 sollicitanten voor een functie op de afdeling communicatie met een groepsmailtje af. De 52 sollicitanten weten nu van elkaar wie er gesolliciteerd hebben. 'Gedeelde smart, is halve smart', zouden ze dat gedacht hebben op de afdeling communicatie?

College gooit olie op het vuur

SCHIEDAM - Wij meldden in een eerder artikel dat de Fractie Janssen zondag vragen aan het college van B & W heeft gesteld over het feit dat het fotoboek 'Door de ogen van de Schiedammer' in Litouwen is gedrukt. De gemeente heeft aan het eind van de maandagmiddag een bericht naar de pers gestuurd, waarin wordt gesteld dat het college betreurt dat er negatieve berichten over het drukwerk van het boek zijn verschenen. Hieronder de...

Nadenkende plastic beesten?

SCHIEDAM - In het park zie ik in een man in een knalgeel oliepak op een ladder staan. Hij  is bezig lege flesjes op te hangen aan metalen draden. Het is erg koud en de dopjes op de draden moeten toch echt met de blote hand vastgedraaid worden.

Bart verbindt met licht & kleur

SCHIEDAM - De lichtkunstenaars zijn inmiddels hard aan het werk in het Julianapark om hun installaties op tijd voor de opening op 14 december 2017 af te krijgen. De entree van het park wordt versperd door een enorme plas en het is flink koud. Ik spreek met Bart Ensing.

Eendjes voeren; liever niet

Eendjes voeren is van alle tijden. Als kind vond ik dit geweldig. Mijn oma ging met mij naar het Julianapark en voor ik het wist was ik omringd door een hele grote groep eenden, die allemaal het brood uit mijn handjes wilden rukken. Ik vond het leuk, maar ook heel spannend tegelijk. Vanuit je kinderwagen zijn die eendensnavels best dichtbij. Met mijn eigen kinderen ging ik ook graag eendjes voeren en waarschijnlijk gaan zij deze traditie...

Zieltjes winnen voor burgermop

SCHIEDAM - 21 april 2018 wordt in Schiedam voor de derde keer de G1000 burgertop gehouden. Het thema Groen & Duurzaamheid zal een belangrijke rol krijgen.

Hobbelen en struikelen

SCHIEDAM - De laatste tijd loop ik als mantelzorger regelmatig met wat oudere mensen door Schiedam. Soms zitten ze in een rolstoel en soms lopen ze achter een rollator of met een stok. En ik moet zeggen, het valt niet mee voor ze. Het is een hele toer om heelhuids weer thuis te komen, zonder te struikelen of zonder helemaal door elkaar geschud te zijn. Reden: de zeer bedroevende staat van de Schiedamse stoepen.

Meloen? Aha, dit is 'n pompoen!

SCHIEDAM - Pompoenen, ze zijn er in soorten en maten. Vóór Haloween zijn er meer soorten in de winkel dan erna. Niet gangbare soorten worden erna opgeruimd. Vervelend als de sticker verwijderd is, de afgeprijsde prijs niet in het systeem staat en de jonge dame achter de kassa het verschil niet weet tussen een pompoen en een meloen. Let wel, het pompoenseizoen is nu begonnen...

Er een boom over opzetten

SCHIEDAM - Bomen zijn 'hot' in Schiedam. Nu gaan bomen, of de politiek zich er mee bezighoudt of niet, dood. Zo gaat dat. Maar een boom terugplaatsen is een hele bevalling. Gert Struijs nam waar en zet er een boom over op.