UitdeKunst

Apollo Toneel ziet Abraham

SCHIEDAM - Ter gelegenheid van het gouden jubileum van Apollo Toneel spelen de drie Schiedamse toneelverenigingen, Apollo Toneel, Theatergroep KNAP en Utile Dulci, elk een stuk uit het 50-jarige repertoire van het jubilerende gezelschap tijdens het Eenakterfestival 2018 dat op 24 februari in het Wennekerpand plaatsvindt. Het festival start om 20.15 uur.

Jenevermuseum trok ruim 21.000 mensen

SCHIEDAM - In 2017 hebben Jenevermuseum en Branderij 21.317 bezoekers mogen ontvangen. Dat is ruim 29% meer dan in 2016. Het is eveneens een vooruitgang ten opzichte van 2015 waarin het museum 17.300 bezoekers telde.

Gijs met de Franse slag

SCHIEDAM - Op zondagmiddag 25 februari zet Gijs van Rij het Franse chanson in het Nederlands centraal.

 

Twee eeuwen terug in Westvest90-kerk

SCHIEDAM - Cellist Pieter Wispelwey speelt vrijdag 2 maart 2018 samen met pianist Paolo Giacometti in de Westvest90-kerk in Schiedam. Op het programma staan werken van Schubert en Brahms, de favoriete negentiende-eeuwse componisten van Wispelwey. De week voorafgaand aan het optreden verschijnt hun vierde uit een serie van vijf cd’s waarop zij alle zestien werken van Schubert en Brahms voor melodieinstrument en piano vastleggen, met...

Loop of luister: Hier was de Gusto

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam organiseert op 18 februari, 25 februari en 4 maart een serie lezingen rondom de tentoonstelling 'Wij waren de Gusto'. De lezingen gaan over verschillende onderwerpen. Daarnaast is er op 18 maart een stadswandeling naar de voormalige werf.

Praatcafé over Werf Gusto

SCHIEDAM - Op woensdag 14 februari vindt van 13.00 - 16.00 uur het eerste Praatcafé over de Werf Gusto plaats in Stedelijk Museum Schiedam. Wat herinnert u zich van Werf Gusto? Weet u nog hoe de werf eruit zag, hebben u of familieleden er misschien gewerkt? Vertel uw verhaal of luister naar de verhalen en herinneringen van anderen. Het Praatcafé is gratis.

Museum koopt werken van Lahuis

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Conservator Colin Huizing van Stedelijk Museum Schiedam heeft tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam 2018 twee werken aangekocht van Lennart Lahuis. Hiermee wordt de NOG collectie die het museum beheert uitgebreid.

Art Rotterdam 2018 geslaagd

ROTTERDAM - De internationale kunstbeurs Art Rotterdam 2018 die van 8 - 11 februari gehouden werd in de Van Nellefabriek - net over de grens van Schiedam in de Spaanse Polder - mag terugkijken op een geslaagd evenement. Het aantal bezoekers van 26.500 overtrof de verwachtingen en lag enkele duizenden boven het aantal van vorig jaar. 

Vijf kanshebbers VBKP

SCHIEDAM - Vanaf heden is het werk van de vijf genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018 in Stedelijk Museum Schiedam te zien. Op 25 februari wordt de winnaar door juryvoorzitter Jet Bussemaker, voormalig minister van Cultuur, bekendgemaakt tijdens de tv-uitzending van Kunstuur (AVROTROS). De publieksprijs wordt op 2 april bekendgemaakt.

Benjamin Li (1985): nummer 39

SCHIEDAM - Een van de genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018 is Benjamin Li. Zijn werk is tot 15 april 2018 te zien in Stedelijk Museum Schiedam. Daar kan ook een stem uitgebracht worden voor de publieksprijs.