UitdeKunst

Geheimzinnige tuinen van Diederix

SCHIEDAM - Zaterdag 22 juni 2018 opende schrijver Tommy Wieringa in Stedelijk Museum Schiedam de tentoonstelling 'De tuinen van Elspeth Diederix'. Ze laat de 'schoonheid van dingen' zien, zowel met foto's van bloemen in het museum als met echte bloemen op het museumplein.

Tommy Wieringa: De paradox van Elspeth

SCHIEDAM - Zaterdag 22 juni 2018 opende schrijver Tommy Wieringa in Stedelijk Museum Schiedam de tentoonstelling 'De tuinen van Elspeth Diederix'. Wieringa: 'We hebben mensen als Elspeth nodig om ons beter te laten kijken. Het lijkt een paradox, maar hoe meer we zien, hoe geheimzinniger het wordt.'

HOLLANDSE NIEUWE in museum

SCHIEDAM - Zaterdag 23 juni om 16.30 uur ondertekenen Het Stedelijk Museum Schiedam en SCHUNK*, Heerlen een officiële samenwerkingsovereenkomst. Dit gebeurt in het bijzijn van Cathelijne de Groot, cultuurwethouder van Schiedam en Jordy Clemens, cultuurwethouder van Heerlen. De musea stemmen sinds dit jaar hun verzamelbeleid op elkaar af. Zo was het door het Schiedamse museum aangekochte werk al eerder te zien in Heerlen.

Aldo Hoeben, molenaar in Residence

SCHIEDAM - Tot en met 24 juni 15.00 uur is Aldo Hoeben "Artist in Residence" in molen De Drie Koornbloemen aan de Vellevest. In de molen toont Aldo hoe 3d-printers, virtual reality installaties, projecties en licht de basis vormen van zijn werk.

Vrouwtje Buurvrouw en Meneer Plinggg

SCHIEDAM - Zondag 17 juni lezen Vrouwtje Buurvrouw en Meneer Plinggg voor in de Korenbeurs. Een voorleesochtend vol theater en muziek voor het hele gezin.

Aftrap Artist in Residence

SCHIEDAM - Zaterdag 16 juni 2018 om 13.30u worden alle Schiedamse kunstenaars en andere geïnteresseerden uitgenodigd om samen te komen in het Stedelijk Museum Schiedam voor een informatieve aftrap van het Open Expo Schiedam dat van 6 tot en met 9 september gehouden gaat worden.

Mayra Orchestra en dichter Look Boden

SCHIEDAM - 'Muziek in de Bibliotheek', het gratis concert dat elke tweede zaterdag van de maand in de bibliotheek gegeven wordt, is op 9 juni niet te vinden in de Bibliotheek in de Korenbeurs maar op het festival 'Proef! de Plantage'. Om 15.00 uur neemt Mayra Orchestra je mee op een kleurrijke en sfeervolle reis  in de Sodafabriek, gelegen aan de Plantage. Om 17.30 en 18.20 uur treedt dichter Look Boden op op het...

Foodtruck Festival brandt los

SCHIEDAM - Zojuist, om 3 uur vanmiddag, is het Foodtruck Festival van start gegaan. Ook zaterdag en zondag de gehele dag is dit festival te vinden op het bbq-veld in het Prinses Beatrixpark. 

O, die had mijn oma nog...

SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam schakelt de hulp van het publiek in om een deel van de collectie uit het depot te beschrijven. Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er allemaal in de opslag van het museum te vinden is, bezoek dan nu de kelder. Daar is een deel van het depot  tot en met 3 juni opgeslagen.

Met kwast en verf aan de slag in park

SCHIEDAM - Onder het toeziend oog van initiatiefnemer Paco Damau, vele (bekende en onbekende) schilders en een heleboel fotografen en filmers openden burgemeester Cor Lamers van Schiedam en locoburgemeester Arnout Hoekstra van Vlaardingen vanmiddag het enorme White Wall Project in het Prinses Beatrixpark in Schiedam.