UitdeKunst

Kunst maken à la Henderikse

SCHIEDAM - Op zondag 6 mei is er in Stedelijk Museum Schiedam een gratis workshop voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Net als Jan Henderikse ga je aan de slag met spullen en dingen die je verzameld hebt. Om inspiratie op te doen, kun je vóór of na de workshop met een speurtocht de tentoonstelling verkennen.

Enorme opbrengst fotoveiling Oorthuys

SCHIEDAM - De veiling bij het Stedelijk Museum Schiedam met de foto’s van Werf Gusto door Cas Oorthuys heeft een enorm bedrag opgeleverd. De circa dertig foto’s brachten in totaal € 6.770 op. Ze kwamen zondag 15 april onder de hamer aan het einde van de tentoonstelling 'Wij waren de Gusto. Foto’s van Cas Oorthuys, 1959 - 1961'.

Onze weesjongen in Theater aan de Schie

SCHIEDAM - Zondag 22 april brengt Muziektheater Eccola de voorstelling 'Onze Weesjongen' in Theater aan de Schie. Het is een gezellige, grappige maar ook ontroerende musical voor het hele gezin. De voorstelling wordt begeleid door livemuziek uitgevoerd door pianist Ardjoena Soerjadi, trompettist Peter Simons en saxofonist Kees Vrijland. Voor kinderen met een Erasmus MC-Sophia patiëntenpas zijn er een aantal gratis kaarten...

Literair café: De geest van Jan Wolkers

SCHIEDAM - Nico Arzbach, Peter Smit en Roland Brunt verzorgen een muzikale ode aan Jan Wolkers. Met een bescheiden bezetting brengen twee muzikanten van De Dijk, Nico Arzbach en Roland Brunt, plus Peter Smit als innemende spreker, een literair muziekprogramma getiteld De Geest van Jan Wolkers. In chronologische volgorde maken ze een reis door zijn leven, waarin boektitels als Terug naar Oegstgeest en Turks fruit inspireren tot...

Wil jij ook een publiek voor je kunst?

SCHIEDAM - Op 23 april van 18.00 tot 19.00 uur houden de cultuurscouts en de gemeente Schiedam een brainstormsessie ter voorbereiding van Iktoon 2018 bij de voormalige Gravin Aleidaschool. "Het is een inspirerende bijeenkomst waar Schiedamse verenigingen en (amateur)kunstenaars samenkomen en Iktoon Schiedam gezamenlijk vormgeven", aldus de cultuurscouts. 

Kijk kunst door de ogen van Anke Roder

SCHIEDAM - De Ketelfactory opent op zondag 22 april 2018 een nieuwe tentoonstelling:  ‘The Eye is the Centre / Magnify Me’. Hierin laat kunstenares Anke Roder, die de expositie heeft samengesteld, de bezoeker naar kunstwerken van zo'n 30 kunstenaars kijken. Winnie Teschmacher leidt de tentoonstelling in en er is een videoportret door Kim Everdine Zeegers te zien. De opening begint om 15.00 uur en eindigt om...

Veiling foto's Cas Oorthuys

SCHIEDAM - Op zondag 15 april 2018 eindigt de tentoonstelling 'Wij waren de Gusto. Foto’s van Cas Oorthuys, 1959 - 1961' en veilt het Stedelijk Museum Schiedam vanaf 17.00 uur zo'n 30 foto's van deze bekende fotograaf. Welke foto's precies geveild worden is terug te vinden op de lijst die via deze link te downloaden is.  De biedingen beginnen bij € 40. Met de opbrengst van de veiling...

Art Gallery Voûte op Grote Markt

SCHIEDAM - Artipico Art Gallery heeft de naam veranderd in Art Gallery Voûte. De nieuwe collectie en de nieuwe naam worden op zondag 15 april feestelijk gelanceerd tijdens een opening die wordt verricht door Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. 

1 krattenwand en 11 cultuurcoördinators

SCHIEDAM - Elf leerkrachten hebben hun ICC-certificaat ontvangen uit handen van Liesbeth Slats, hoofd educatie van het Stedelijk museum Schiedam. ICC is afkorting voor interne cultuurcoördinator. 

Cultureel je kind uitlaten?

SCHIEDAM - Kinderen zijn dol op dieren en kinderen vinden theater spannend. Combineer je die twee ingrediënten dan krijg je een heerlijk maaltje waar de kleintjes van smullen. De familievoorstelling Woef Side Story is een hilarische en ontroerende 'Romeo en Julia op zijn hondjes' en voldoet aan alle eisen. Maar ook voor de ouderen is het geen straf deze heerlijk hilarische voorstelling te mogen meebeleven.