De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Film omgevallen kraan bij Damen

Film omgevallen kraan bij Damen

SCHIEDAM - Er is een video online gezet van de op 3 januari tijdens de hevige winterstorm bij Damen in Schiedam omgevallen kraan.

Op woensdag 3 januari 2018 om 03.20 uur werd de brugkraan (gantry crane) omver geblazen door de storm. Volgens een getuige was het een dusdanige storm dat de kraan eenvoudigweg omver werd geblazen. Dit ondanks het feit dat de kraan was gezekerd en op de rem stond. De schade bedraagd zeker 10 miljoen euro.

Gelukkig vielen er geen doden en gewonden te betreuren bij 'Damen Shiprepair Rotterdam', dat gevestigd is in Schiedam.  Dat iedereen die aan dek en de naaste omgeving aan het werk was, sneller dan Max Verstappen moest zien te maken dat hij wegkwam, was een feit. Maar vanwege het nachtelijk uur was het stil bij het dock.

Voor wie wil zien hoe een en ander in zijn werk ging, is er onlangs een filmpje online gezet, dat te zien is op YouTube via deze link.

Bron: Alex van den Boogert, Richard Krabbendam

1 commentaar(en) op artikel "Film omgevallen kraan bij Damen"

Oud kraan machinist Wilton fijenoord Div: malen met deze kraan gedraaid ben ook bij de opbouw geweest Toen hij geplaatst nieuw geplaats werd Ongelooflijk,

Door: Hartman f Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: