Hosman wordt cocktailbar

Hosman wordt cocktailbar

SCHIEDAM - Het ziet ernaar uit dat het markante pand op de hoek van Nieuwe Sluisstraat en Korte Dam, dat nu al jarenlang leeg staat, binnen niet al te lange tijd weer bevolkt zal gaan worden. Naar het verluidt zal er dit voorjaar een cocktailbar openen.

De ouderen zullen zich nog herinneren dat in dit pand, met fantastisch uitzicht op de nieuwe sluis in de Lange Haven, een ijzerhandel was gevestigd. Zo'n ouderwetse winkel, met een vloer van onbewerkte houten planken, met een toonbank, met kasten met allerlei lades, waar je spijkers en schroeven per stuk kocht. Meer mensen zullen zich de Bistro Hosman Frères herinneren, die er in 1973 de deuren opende en daar onder leiding van Willibrord Hosman vele succesvolle jaren beleefde. Nadat de man met de vlinderstrik de zaak aan anderen overdeed, waren er onder de naam Hosman verschillende uitbaters actief, met wisselend succes. Het pandje staat nu al te lang leeg. In 2008 gingen de geruchten dat het Haagse restaurant Maxime (gelieerd aan sterrenrestaurant Calla's) in Schiedam in het pand een vestiging zou openen. Helaas, zo ver kwam het niet.

Nu komt er dus in het pand aan de Korte Dam 10, dat gebouwd werd in het midden van de achttiende eeuw, naar het verluidt een cocktailbar. De nog niet zo lang geleden in onze stad met restaurant 'The Grill Room' op de Dam 26 begonnen Eindhovenaar Felix van Erven (27), opende vorige week zijn snackbar Art de la Terre aan de Hoogstraat 157 en gaat nu doorpakken in de Schiedamse horeca met de opening van een derde zaak. 

Foto's Louise Melchers 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over horeca in Schiedams goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

 

3 commentaar(en) op artikel "Hosman wordt cocktailbar"

Schiedam is heel goed bezig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Geweldig

Door: anna mandricardo Op:

Eindelijk ! Het is gewoon zonde dat dit mooie pand met alle historie zo lang heeft leeg gestaan Wel jammer dat veel vd originele interieur elementen eruit gehaald zijn. Maar een cocktailbar is een prima invulling !!

Door: Ben van Dop Op:

Misschien een idee om in samenwerking met de VVV Schiedam door te pakken om het toerisme ook voor dit project te interesseren. Toch mooi dat er een ondernemer is die dit prachtige pand wil uitbaten. Alles staat of valt met bekendheid, zeker ook bij het bedrijfsleven in de regio Rijnmond. Maar daar wel op ingespeeld worden. Succes!

Door: Robert Schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: