De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zie je stad vanaf 14e verdieping Stadskantoor

Open huis gemeente Schiedam

Open huis gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Op zaterdag 17 februari geven leden van de gemeenteraad en de burgemeester en wethouders tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen door het Stadskantoor. Er is een informatiemarkt en je kunt het prachtige uitzicht vanaf de veertiende verdieping met eigen ogen aanschouwen. Je kunt ook  gebruik maken van de Sticker Stemwijzer, die je een kant en klaar stemadvies voor de gemeenteraadsverkiezingen geeft. Het Open Huis wordt ’s middags afgesloten met de ingebruikname van de Digitale StemWijzer voor diezelfde verkiezingen.

Bijna iedereen is wel eens in het Klant Contact Centrum of in het theater geweest. Ook de Aleidazaal, waar de gemeenteraad vergadert is bij veel Schiedammers wel bekend. Tijdens het Open Huis is het echter ook mogelijk om andere delen van het Stadserf-complex te bezoeken, zoals de ‘bestuursvleugel’, waar burgemeester en wethouders werken, en de veertiende verdieping waar je een fantastisch uitzicht hebt over Schiedam en wijde omgeving.

Het is tijdens dit Open Huis mogelijk om allerlei vragen aan het gemeentebestuur te stellen, zoals wat de gemeenteraad nu eigenlijk doet, welke projecten er in de stad worden uitgevoerd en welke plannen er voor de stad zijn. In de Cornelis Hagazaal op de begane grond geven medewerkers van de gemeente informatie over verschillende  projecten en plannen, zoals Schiedam in Beweging, woningverbetering en funderingsherstel en ontwikkelingen in het havengebied. Ook de mobiele wijktafel is aanwezig.

Op woensdag 21 maart 2018 kunnen Schiedammers weer hun nieuwe gemeenteraad kiezen. Voor wie echt niet weet wat hij zal gaan stemmen heeft de gemeente ervoor gekozen om een op maat gemaakte StemWijzer aan te bieden aan de inwoners van Schiedam. De StemWijzer bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. In de StemWijzer komen diverse verkiezingsthema’s aan bod. Als afsluiting van het Open Huis wordt deze digitale StemWijzer gelanceerd.

Tijdens het Open Huis is ook een Sticker Stemwijzer aanwezig. Dit is een stemwijzer de je kunt aanraken. De stellingen zijn afgedrukt op grote doeken. Je kunt langs de doeken lopen en rode (oneens) en groene (eens) stickers plakken bij de stellingen. Na het plakken van de stickers krijg je door middel van een scanapparaat je persoonlijke uitslag.

Het Open Huis wordt gehouden op zaterdag 17 februari van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de gemeente of die gewoon eens kennis wil maken met het gemeentebestuur. De warme chocolademelk staat klaar!

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de StemWijzer staat op www.kiesvoorschiedam.nl.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: