De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe operatietechniek bij verwijde buikslagader (aneurysma)

Klein prikgaatje is genoeg

Klein prikgaatje is genoeg

SCHIEDAM - Vaatchirurgen in Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben recent een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de behandeling van een aneurysma geïntroduceerd. Een incisie (snee in de liezen) is niet langer nodig; de operatie wordt uitgevoerd via een klein prikgaatje in beide liezen.

 Geen litteken en snel herstel

In medische termen wordt de operatieve behandeling via een prikgaatje een ‘percutane behandeling’ genoemd. Door deze nieuwe ontwikkeling is de ingreep minder belastend. Voor patiënten betekent het dat er geen litteken achterblijft in de liezen en het herstel na de operatie vlotter verloopt. 

Veel voorkomende aandoening

Een aneurysma is een veel voorkomende aandoening die ontstaat door verzwakking van de wand van het bloedvat. Bij de operatieve behandeling hiervan wordt een stent, een kunststof bloedvat, op de zwakke plek geplaatst. Vaatchirurgen in Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben jarenlange ervaring met de operatieve behandeling van patiënten met een verwijding van de buikslagader. Door deze innovatie is de zorg voor aneurysma patiënten nog verder verbeterd.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: