De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Internationale lichtkunstenaars en wereldse artiesten schitteren in Schiedams Julianapark

Kom treehuggen in Winterlicht

Kom treehuggen in Winterlicht

Op 14 december 2017 wordt de vijfde editie van lichtkunstfestival Winterlicht in het Julianapark in Schiedam spectaculair geopend. Ook op 15 en 16 december zijn er twintig lichtkunstwerken en installaties te bewonderen én is er een programmering vol performances, dans, vuur, wereldmuziek en projecties. Schiedamse en Rotterdamse kunstenaars ontbreken niet. Het hele programma staat nu online op www.winterlicht.nl.

Alle werken zijn geïnspireerd op het thema schitterend, en speciaal gemaakt voor het Julianapark. Bijvoorbeeld het hypnotiserende lichtgevend mos van Aldo Hoeben, dat reageert op beweging van bezoekers. Of de BOOM BOOM-boom van kunstenaar Castor, een boom die antwoordt met licht en geluid als je komt ‘treehuggen’. En het eindeloos weerkaatsende werk ‘Infinity’ van Stephen Newby, helemaal uit Engeland. Bijgaande foto is het werk ‘Verbinding’ dat Bart Ensing maakt voor Winterlicht.

Bijzonder is ook het werk van de Belgische Marc Swysen: honderden petflesjes doorweven met lichtgevende draden, die als tranen oplichten in een ritmisch interval. Of dat van Francine en Alain uit Frankrijk. Met ‘Orion on earth’ brengen zij een ode aan de nachtelijke hemel, met oplichtende sterrenbeelden en mysterieuze geluiden. Voor jong en oud een bijzondere beleving in het donker. Kijk voor alle kunstenaars op www.winterlicht.nl en www.facebook.com/events/138897123411336/

Workshop voor kinderen
Schiedamse kinderen krijgen de kans om kunstenaar te zijn bij Winterlicht: onder leiding van kunstenares Rachel de Boer maken zij prachtig verlichte lampionnen om mee te lopen in de optocht bij de opening van Winterlicht (17.00 vanaf de Erker). De workshop is op 8 december in de Erker, 15.00 tot 18.00 uur. Aanmelden en meer info via www.winterlicht.nl.

Spectaculaire opening
De officiële opening van Winterlicht is op donderdag 14 december om 17.30 uur. Vuurkunstenaar Marc Geraads zorgt voor een adembenemende show en daarna wordt het werk van Yvon Koopman ‘dons’ onthuld in een bijzondere dans met kinderen. Er zijn vuurkorven, schitterend eten en warme dranken door de cateringploeg van Verueño, en rondleidingen door organisator Aris de Bakker. Ook zijn er diverse kunstenaars aanwezig.

Over Winterlicht
Deze gratis te bezoeken lichtmanifestatie wordt voor de vijfde maal georganiseerd door de stichting Winterlicht, in samenwerking met de gemeente Schiedam en diverse Schiedamse organisaties, zoals het Lentiz College en Verueño. Winterlicht is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Pr. Bernard Cultuur Fonds, Elise Mathilde Fonds, De Groot Fonds, VSB-fonds Wijkbudget en DeltaPORT Donatiefonds.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: