Politiek

GroenLinks hamert op verbod vuurwerk

SCHIEDAM - Burgemeesters van de vier grote steden willen dat het kabinet opschiet met een verbod op consumentenvuurwerk (knalwerk en vuurpijlen). GroenLinks Schiedam wil dat burgemeester Lamers zich bij deze oproep aansluit.

Harbers ontvangt program VVD

SCHIEDAM - Het verkiezingsprogramma van de VVD Schiedam getiteld 'Lef tonen' is gisteren tijdens een zogenoemde 'huiskamerbijeenkomst' officieel gelanceerd. De in Rotterdam wonende staatssecretaris van Justitie en Veligheid en lid van de VVD Mark Harbers was in Schiedam om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.  

Prijs voor vrijwilligers buurtpreventie

SCHIEDAM - De vrijwilligers van de buurtpreventie hebben de D66 Valentijnsprijs 2018 ontvangen uit handen van lijsttrekker Marcel Bregman. De jury was onder de indruk van de toewijding van de vrijwilligers om bij weer en wind toe te zien op de buurtveiligheid in geheel Schiedam.

De partijen hebben hun nummer

SCHIEDAM - Gisterennamiddag zijn tijdens een bijeenkomst van het Centraal Stembureau alle voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018 ingeleverde kandidatenlijsten gecontroleerd op geldigheid. Verder is de nummering van de lijsten vastgesteld.

Stad wil van 'laagste opkomst' af

SCHIEDAM - Wat gemeenteraadsverkiezingen betreft hebben we als stad een bedenkelijk verleden, zei burgemeester Cor Lamers vanmiddag in een gesprek met de pers over de maatregelen die de gemeente neemt om de Schiedamse kiesgerechtigden te stimuleren om op 21 maart aanstaande voor de gemeenteraadsverkiezingen de stembus op te zoeken. Onze stad had in de vorige gemeenteraadsverkiezingen de laagste opkomst van Nederland en in de...

Cor Lamers krijgt lof en 2e termijn

SCHIEDAM -  Aan het einde van de gemeenteraadsvergadering werd zojuist bekendgemaakt dat burgemeester Cor Lamers zal worden voorgedragen voor een nieuwe ambtstermijn (van zes jaar). Volgens de vertrouwenscommissie heeft Lamers in "zeer ruime mate aan het bij aanname gestelde profiel voldaan". 

Bezwaren houden seksclub niet tegen

SCHIEDAM -  Er zijn raadsvragen gesteld over de komst van de seksinrichting in Schiedam. In een reactie tegen De Schiedammer Online benadrukt burgemeester Lamers dat de gemeente niet over één nacht ijs is gegaan bij het afgeven van de vergunningen voor de seksinrichting. 

Raadsvragen over legale seksinrichting

SCHIEDAM - De fractie van de VVD heeft met betrekking tot de communicatie rond – en de afweging van de wenselijkheid van - de vestiging van een seksinrichting in de ’s-Gravelandsepolder een aantal vragen gesteld aan het College van B&W. Volgens het AD zijn inmiddels ruim 200 protestbrieven ingediend bij de gemeente tegen de vestiging van de seksinrichting, waarvoor de gemeente op 14 december jl. vergunning verstrekte. De...

SLV Schiedam = Janssen + dozijn

SCHIEDAM - SLV Schiedam heeft haar kandidatenlijst voor de komende verkiezingen voor de gemeenteraad gepubliceerd, waarbij naast lijsttrekker René Janssen ook het huidige lid van de Fractie Janssen - Arie van Wingerden -  op de lijst staat (positie 3). Huidig lid van de Fractie Janssen Kees van der Tuijn staat niet op de lijst. We zien verder onder anderen Alwine van Winsen, de voormalig directeur van het Jenevermuseum, en...

Positie mensen met arbeidsbeperking?

SCHIEDAM - De fractie van D66 Schiedam heeft bij monde van raadslid Zülfikar Güler schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over de positie van mensen met een arbeidsbeperking in Schiedam. Dit naar aanleiding van de recente behandeling in de Tweede Kamer van de begroting van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).