Politiek

3 onderscheidingen voor raadswerk

SCHIEDAM - Burgemeester Lamers heeft zojuist in de laatste vergadering van de gemeenteraad die zitting had in de periode 2014-2018, een drietal raadsleden koninklijk onderscheiden, te weten Peter Groeneweg (PvdA), Nihat Ulusoy (CDA) en Ad Hekman (CDA). 

Van Asseldonk verkent coalities

SCHIEDAM -  "We hebben een enerverende campagnetijd en spannende verkiezingen achter de rug. Nu is de tijd aangebroken voor overleg met als doel tot coalitievorming te komen", zegt VVD-lijsttrekker Onno Spek, na met zijn partij in de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag als winnaar uit de bus gekomen te zijn, met het behalen van 6 van de 35 beschikbare Schiedamse raadszetels. 

Verrassingen in de gemeenteraad

SCHIEDAM - De verdeling van de zetels per partij geeft niet automatisch aan wie er in de gemeenteraad komen. Daartoe dient ook rekening gehouden te worden met voorkeurstemmen.

Definitieve uitslag raadsvergaderingen

SCHIEDAM - Vrijdagochtend maakte burgemeester Lamers als voorzitter van het centraal stembureau de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart bekend. Van de 61.574 kiesgerechtigden bracht 45,8% daadwerkelijk zijn of haar stem uit.

VVD grootste met 6 zetels

SCHIEDAM - Om kwart voor twaalf kon burgemeester Lamers op basis van alle getelde stemmen bekendmaken dat de VVD de grootste partij is geworden met 6 zetels. DENK, D66 en AOV hebben elk 4 zetels. Dat wordt ingewikkeld om een coalitie te smeden op basis van de uitslagen. "De winnaars gefeliciteerd", zei Lamers, "maar ingewikkeld zal het worden, hoe moet dit nu verder in Schiedam, zullen mensen zich afvragen, de...

Volg vanavond de uitslagen via onze site

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam houdt vandaag, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, een uitslagenavond in de foyer van het Theater aan de Schie. Iedereen is welkom om daar de tussenstanden te volgen, maar evenzo welkom om vanaf 22.00 uur onze site en social media te volgen voor de tussenstanden.

CDA: Fatsoen moeten we weer doen!

SCHIEDAM - Wij willen werken aan een stad waarin we fatsoenlijk met elkaar omgaan en mensen omzien naar elkaar. Binnen de criteria normen en waarden vinden wij respect voor anderen belangrijk. Door de ander te respecteren in zijn soms vreemde gedragingen ontstaat er vruchtbare grond voor wederzijdse verdraagzaamheid.
 

PS grijpt kansen op dierenwelzijn

SCHIEDAM - Wij van Progressief Schiedam stelden in september de Diervriendelijke Zeven op: zeven kansen voor diervriendelijk beleid die voor de stad het verschil kunnen maken. Deze hebben we niet aangeboden aan de lokale Schiedamse politieke partijen.

Hard werken raad leidt tot resultaat

SCHIEDAM - In het slotdebat van de Stem van Schiedam merkte de CU-SGP gisteravond op dat we de afgelopen 4 jaar als gemeenteraad hard gewerkt hebben. Zo heeft de gemeenteraad de gezamenlijke lokale omroepen aangemaand meer samen te gaan werken. Het feit dat de uitzending van het debat van gisteren door hen samen werd vormgegeven, toont aan dat er naar ons geluisterd is en het harde werken van de raad tot een uitstekend resultaat leidt.

PvdA Schiedam: én sociaal én duurzaam

SCHIEDAM - Het verkiezingsprogramma van de PvdA Schiedam is door Energiek Schiedam uitgeroepen tot het allerduurzaamste programma van alle partijen! Dat is natuurlijk erg mooi nieuws. Niet alleen voor de meest sociale stad moet je dus op de PvdA stemmen, maar ook voor de meest duurzame stad. Een sociale en duurzame stad gaan volgens ons verkiezingsprogramma hand in hand. Dit is niet perse een uitgemaakte zaak. Kijk maar naar het nieuwe...