Politiek

GroenLinks wil graag in college

SCHIEDAM - In een volgepakte Spellenfabriek trapte GroenLinks Schiedam tijdens zijn nieuwjaarsbijeenkomst de campagne voor de raadsverkiezingen af. Lijsttrekker René Karens vertelde dat zijn ambities zijn de komende raadsperiode met GroenLinks weer in het college te komen. Ook presenteerde hij het verkiezingsprogramma "Tijd voor verandering" en een film waarin de top 7 van de lijst wordt voorgesteld. Die bestaat...

Serkan Kilickaya kiest voor SLV

SCHIEDAM - Serkan Kilickaya zit, na het verlaten van de PvdA-fractie, als eenmansfractie in de Schiedamse gemeenteraad. Hij kondigde vandaag aan dat hij zich aansluit bij de nieuwe partij SLV Schiedam, die een voortzetting is van Fractie Janssen.

D66 presenteert haar programma

SCHIEDAM - D66 nodigt inwoners van Schiedam uit voor de presentatie van haar programma en kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Deze presentatie vindt plaats tijdens de Frisse Start!-bijeenkomst op zaterdag 13 januari aanstaande, om 15:00 uur in wijkcentrum De Erker, Jan van Avennestraat 32.

Rel over boekje gemeente

SCHIEDAM - De Fractie Janssen heeft op zondag 7 januari  aan het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over het boekje 'Door de ogen van de Schiedammer'. In dit boekje staan door Schiedammers van hun stad gemaakte foto's. Alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie ontvingen een exemplaar. De Fractie Janssen is ontstemd over het feit dat het boekje in Litouwen is gedrukt.

 

In samenspraak stad laten bloeien

"Dames en heren, jongens en meisjes.Van harte welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Schiedam. Ik hoop dat u fijne kerstdagen heeft gehad en wens u en de uwen namens het gemeentebestuur een gezond en gelukkig nieuwjaar."

Al volop overlast vuurwerk

SCHIEDAM - Sinds het kerstweekend zijn er 50 meldingen over vuurwerkoverlast binnengekomen in Schiedam. De meeste meldingen gaan over harde knallen van vuurwerkbommen en andere geluidsoverlast. Opvallend vaak wordt het leed van honden als oorzaak van de klachten genoemd. Een kleiner deel van de klachten gaat over gevaarlijke situaties op straat en vuurwerkschade. 

Statiegeld op flesjes en blikjes

SCHIEDAM - Onze stad sluit zich aan bij de 'Statiegeld-alliantie'. Hierin ijveren vele maatschappelijke organisaties, bedrijven en gemeenten gezamenlijk voor statiegeld op kleine PET-flesjes en blikjes.

Kiliçkaya verder als 1-mansfractie

SCHIEDAM - Gisteren schreven we over de nieuwe lijst voor de PvdA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarop kwamen op verkiesbare plaatsen de namen van huidig PvdA-fractieleden Serkan Kiliçkaya en Zeynep Erdoğan niet meer voor. Zeynep Erdoğan stuurde het persbericht hierover, hetgeen duidt op pais en vree binnen de partij. Vandaag wordt duidelijk dat dit niet voor een ieder geldt: Serkan Kiliçkaya heeft...

D66 presenteert top 10

SCHIEDAM - D66 Schiedam heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande gepresenteerd, met Marcel Bregman als lijsttrekker en John van Sliedregt op plaats 2. 

PvdA zet Zwang op één

SCHIEDAM - Op zaterdag 16 december vond in Het Blauwhuis de Algemene Ledenvergadering van de Partij van de Arbeid Schiedam plaats. De kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen werd vastgesteld, met als lijsttrekker Petra Zwang.