Politiek

VVD voert puur GroenLinks-beleid

SCHIEDAM - In de rubriek 'de politicus van de week' interviewt Jan Willem de Boer de fractievoorzitter van L.O.S. Andres Rose. Die doet pittige uitspraken onder meer over sociale woningbouw, over de transitie van gas naar elektrisch, over de G1000, over de VVD en over de lokale omroep.

Rattenoverlast Nieuwland Groenoord

SCHIEDAM - Namens de fractie van D66 hebben Arjen Kuin en John van Sliedregt schriftelijke vragen aan het college van B&W van Schiedam gesteld over overlast door ratten. 

Onze campagne schoot tekort

SCHIEDAM - In de rubriek "De Schiedamse politicus van de week" sprak Jan Willem de Boer met de 21-jarige fractievoorzitter van de CDA Andreas Lepidis. Hij is student Natuurkunde. Hij doet pittige uitspraken, zoals: de campagne van het CDA is tekortgeschoten.
 

Solidariteit blijft centraal staan

SCHIEDAM - In de rubriek Schiedamse 'Politicus van de week' interviewt Jan Willem de Boer de fractievoorzitter van de PvdA, Petra Zwang. Zij is geboren en getogen in Schiedam en woont nu zo'n 20 jaar met veel genoegen in Schiedam-Noord, in de Woudhoek. De landelijke en lokale teloorgang van de PvdA doet haar pijn, maar geeft wel de gelegenheid het gedachtegoed op te frissen.

Onno Spek na zomer weer voorzitter

SCHIEDAM - Tijdens de onderhandelingen over het nieuwe college van B&W heeft Ad Mostert het fractievoorzitterschap tijdelijk overgenomen van Onno Spek. Spek pakt het fractievoorzitterschap van de VVD na de zomervakantie weer op.

Twee vertrouwde gezichten in college

SCHIEDAM - In het nieuwe college van B&W van Schiedam liefst 4 nieuwe wethouders. Die stelden we gisteren voor. Vertrouwde gezichten zijn Patricia van Aaken (43) van de CDA als wethouder en haar partijgenoot burgemeester Cor Lamers. De burgemeester is vandaag 62 jaar geworden. Jan Willem de Boer sprak met hen.

Mismatch maritiem werk en scholen

SCHIEDAM - Fahid Minhas (30) is in het nieuwe college wethouder namens de VVD. Hij is geboren in Rotterdam en verhuisde op zijn twaalfde naar Schiedam, waar hij eerst in Oost woonde en nu in West. Hij heeft onder meer wonen, sport en de maritieme havens in zijn portefeuille. Wat wonen betreft is het zijn uitdaging te werken aan evenwicht in de woningvoorraad.

Schrikt niet van 8 ton tekort

SCHIEDAM - Wethouder Catelijne de Groot (55) heeft reeds 20 jaar ervaring als gemeenteraadslid. Ze is nieuw in het college en heeft als wethouder het zware onderdeel financiën in haar portefeuille. Ze schrikt niet van een tekort van 8 ton op de jaarrekening 2017, vertelt ze.

Ambitie: de groenste stad van het land

SCHIEDAM - Jeroen Ooijevaar (38) vertegenwoordigt als wethouder twee partijen, zijn eigen partij GroenLinks, en de partij die hem mede heeft voorgedragen, Progressief Schiedam (PS). Hij woont samen met vrouw Eva en dochter en zoon in Schiedam-Oost op een steenworp afstand van zijn nieuwe werkplek het Stadskantoor. 

Ik pak aan: structureel armoedeprobleem

SCHIEDAM - Op dinsdagmiddagen om 4 uur wordt, als er nieuws te melden is, de gewoonte getrouw een zogenoemd persgesprek gehouden waarbij de burgemeester en of de wethouder(s) de ontwikkelingen in een informeel gesprek met de media bespreken. Vanmiddag was het eerste persgesprek na het aantreden van het nieuwe college. Dit werd aangegrepen om de wethouders zich te laten voorstellen. Jan Willem de Boer van JW TV nam namens De Schiedammer Online...