Sport

Henk Salari weg na 5 jaar PPSC

VOETBAL - Voor Henk Salari komt er geen zesde seizoen als trainer van PPSC. Het bestuur van de Schiedamse vierdeklasser sprak letterlijk de wens uit om een nieuw gezicht voor de spelersgroep te zetten. ,,Heel jammer,'' sprak Henk Salari zijn teleurstelling uit, ,,want er is nog steeds sprake van progressie.''

Zuur verlies voor Nexus tegen WION

KORFBAL -  Voor de eerste terugwedstrijd van het zaalseizoen moest Nexus op bezoek in Rotterdam bij WION. Dat leverde na een ruststand van slechts één punt in het nadeel van de Schiedammers (9-8), uiteindelijk een verlies van 20-17 op. De thuiswedstrijd in het begin van het seizoen werd met 18-25 verloren. 

Kethel Spaland wint van VFC

VOETBAL - Vandaag werd er een leuke oefenpot gespeeld bij de VV Kethel Spaland. Het zondagteam ontving het zondagelftal van VFC. Dat leverde een verdiende 4-1 overwinning op voor de Schiedammers. 

Dammers op weg naar dubbel?

DAMMEN - Ook in de achtste ronde van de nationale damcompetitie wonnen beiden teams van Van Stigt Thans gemakkelijk. Beide gaan met 16 uit 8 aan de leiding in hun klasse. Tot ieders verbazing werd daarbij door het eerste team het jarenlang in de ereklasse schier ongenaakbare Huissen met speels gemak van het bord gezet. Hijken blijft de belangrijkste concurrent, omdat het in de andere topwedstrijd dank zij oud-wereldkampioen Harm Wiersma...

Trainer Cayir twee jaar erbij

VOETBAL - Op een drukbezocht en zeer geanimeerde nieuwjaarsreceptie  bracht Ruud de Leede, de kersverse algemeen voorzitter van Excelsior'20, zijn wensenlijstje ten gehore. De kreet 'zelfreinigend vermogen' staat de komende jaren centraal en dat wordt van alle leden verwacht. Van de jeugd tot de senioren en van de voetballers én de cricketers. Maar ook supporters en familieleden dienen het juiste gedrag te vertonen.

Hermes-D.V.S. verlengt trainers

VOETBAL - Hermes-D.V.S. heeft contracten verlengd binnen de trainersstaf. Met de trainers van de seniorenselectie, Richard den Ouden en Anthony van Vooren, is overeenstemming bereikt dat zij in ieder geval de aankomende twee seizoenen ook de seniorenselectie onder hun hoede zullen hebben.
 

Nexus verliest uit van Weidevogels

KORFBAL - Gisteren heeft Nexus uit tegen Weidevogels in een spannende wedstrijd verloren. In het einde van de 2e helft werd door de tegenstander het verschil gemaakt. De punten zijn dan ook niet meegenomen naar Schiedam (20-15 verlies).

ZorgHavengroep sponsor Nexus

KORFBAL - Skv Nexus uit Schiedam heeft een nieuw sponsorcontract afgesloten met de ZorgHavengroep. De ZorgHavengroep neemt daarmee het hoofdsponsorschap over van Sima Sport, de sportzaak die de afgelopen 3 jaar als hoofdsponsor fungeerde voor de korfbalclub uit Schiedam.

Dammers daveren door

DAMMEN - Ook de zevende ronde van de nationale damcompetitie daverden de teams van Van Stigt Thans over de concurrentie heen. In de ereklasse vergrootten de Schiedammers het gaatje tot twee hele wedstrijdpunten, doordat in de klapper tussen Huissen en Hijken niet beide topteams konden winnen. Voorlopig lijkt Huissen na de 12-8 nederlaag geen rol van betekenis meer te kunnen spelen.
 

Nexus doet goede zaken

KORFBAL - Nexus heeft 2017 goed afgesloten. In de laatste wedstrijd in dit kalenderjaar werd in eigen huis na een 11-8 voorsprong bij rust met 18-13 afgerekend met Vriendenschaar.