Sport

Schiedam als koploper 2e helft in

HONKBAL - De honkballers van SV&HV Schiedam beginnen aanstaande zondag aan de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen het Delftse Blue Birds.

Meiden Zwaluwen u15 winnen Rijnmond Cup

WATERWEG - Zaterdag heeft het meidenteam van Zwaluwen de KNVB-regiofinale gewonnen. Na het zeer succesvolle voorjaar werd bij VV Slikkerveer uiteindelijk de Rijnmond Cup gespeeld; de groep enthousiaste meiden sloot de finalereeks met verve af.

Internationaal crickettoernooi

CRICKET - Het Continental European Championship Twenty20 2018 wordt op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni gehouden op de velden van Excelsior'20 in Schiedam. Deelnemende teams zijn de nationale teams van Oostenrijk en België, Het Nederlands A-team en de schoolselectie van de grote cricketnatie Zuid-Afrika.

Excelsior'20 verslaat VOC in Twenty/20

CRICKET - Daags na de ontluisterende nederlaag tegen HBS voor de competitie versloegen de cricketers van Excelsior'20 met opvallend gemak VOC in de Twenty/20-competitie. Excelsior'20 133 voor 8 in 20 overs en VOC 112 all out  na 19.2 overs. ,,Vrij relaxed,'' sprak Excelsior'20-captain Tom Heggelman enigszins opgelucht, ,,kwamen we aan de winst, al denk ik dat wij deze Twenty/20 competitie iets meer serieus...

Hermes-DVS trein hapert in Haarlem

CRICKET - Hermes-DVS heeft zaterdag een cruciale wedstrijd in de top drie van de Hoofdklasse verloren. Uit in Haarlem zette Rood en Wit als eerste battend een haalbaar lijkend totaal neer van 176 runs. De battingmachine van de Schiedammers haperde en het targettotaal kon niet worden bereikt. Hermes bleef in Haarlem steken op 147 all out.

Excelsior'20 zit in diepe dip

CRICKET - Voor landskampioen Excelsior'20 zijn zware tijden aangebroken na de afgetekende nederlaag tegen HBS. Vorige week deelde Sparta, dat de Schiedammers voor net 40 runs aan de kant gooide, een flinke uppercut uit. Vandaag toonde HBS zich ook een waardig bokser door de thuisploeg al vroeg in zijn battinginnings naar de grond te stoten. De 252 runs voor 6 van de Haagse gasten was dus al snel een niet te halen target. Excelsior'20...

Dames Oranje 40+ tegen HC Schiedam

HOCKEY - De damesselectie van HC Schiedam is nu reeds afgerond. Dit is geheel naar wens van coach Karlijn Petri, die evenals vorig jaar in een vroeg stadium rust en duidelijkheid binnen de groep wil hebben om daarmee optimaal naar de competitiestart toe te kunnen werken.

Honkballers nu alleen aan kop

HONKBAL - Het honkbalteam van SV&HV Schiedam heeft afgelopen zondag opnieuw gewonnen. Het reserveteam van hoofdklasser Storks uit Den Haag werd met 17-6 verslagen.
Concurrent Alphians verloor verrassend van Ridderkerk Rowdies, waardoor de ploeg van coach Gershwin Hernandez nu alleen aan kop staat in de 1e klasse B met slechts één verliespartij.

Shoaib van Hermes doet oude club pijn

CRICKET - Voor het eerst dit seizoen speelde Hermes-DVS een Twenty20 wedstrijd. Omdat het in de normale competitie in de Hoofdklasse uitkomt, was dit een uitgelezen mogelijkheid de krachten te meten tegen een Topklasse-tegenstander. Deze test werd door de blauwhemden goed afgelegd, door het totaal van 157 Rotterdamse runs te passeren, met name door het scorend vermogen van Shoaib, voormalig speler van Punjab.

Hermes-DVS wint thuis van Kampong

CRICKET - Hermes-DVS heeft vandaag thuis - op het nieuwe veld - een collectieve overwinning geboekt tegen Kampong. De thuisploeg zette een totaal neer van 184 all out. Dat bleek ruim voldoende.