Sport

SV&HV Schiedam titelkandidaat

HONKBAL - De honkballers van SV&HV Schiedam hebben afgelopen zondag de competitie hervat met een 5-12 overwinning op Blue Lions Tilburg. Daarmee handhaaft de Schiedamse formatie de koppositie in de 1e klasse B. 

Hermes-DVS wint van kampioen VCC

CRICKET - Na het onnodige verlies vorige week uit in Deventer tegen Salland, stond tegen Hoofdklasse-kampioen VCC uit Voorburg alleen de eer op het spel voor Hermes-DVS. Met een niet overweldigend totaal van 148, slaagden de Schiedammers erin om dit met succes te verdedigen. De gasten bleken steken op 120 runs. 

Schiedamse Noa 2x NL-tenniskampioen

TENNIS - De Schiedamse Noa Liauw-A-Fong is afgelopen zaterdag Nederlands kampioene (tot en met 18 jaar) geworden. Zij presteerde dit zowel in het enkelspel als samen met Gabriëlle Mujan in de damesdubbel. 

Excelsior'20 houdt zicht op 3e plek

CRICKET - In de jacht op de 3e plaats in de Topklasse deden de cricketers van Excelsior'20 goede zaken. Op bezoek bij ACC kwamen de mannen van captain Tom Heggelman tot 191 voor 9 waarna de thuisploeg niet verder kwam dan 184 voor 6 in de toegestane 50 overs. ,,De overwinning is eigenlijk nooit in gevaar geweest,'' beweerde Tom Heggelman, ,,vooral omdat er steady werd gebowled. Hadden we alle kansen gepakt dan was ACC niet verder...

Hermes-DVS vergooit laatste kans

CRICKET - Na de korte zomerstop en het vertrek van de twee Pakistaanse coaches was een uitwedstrijd tegen Salland Cricket Club uit Deventer de laatste kans van Hermes-DVS om aangehaakt te blijven bij de ongeslagen koploper in de Hoofdklasse, VCC. Het neergezette totaal van 177 all out bleek echter niet toereikend. 
 

Excelsior'20 'tied' met HCC op 200

CRICKET - Een doodsaaie en slaapverwekkende cricketvertoning tussen Excelsior'20 en HCC kreeg een onverwacht spectaculair eind. Thuisclub Excelsior'20 was als eerste op 200 runs voor het verlies van 7 wickets geëindigd. Een marginaal totaal op een razendsnel geelgroen veld dat HCC op fluwelen sloffen leek te achterhalen. De slotfase kwam regelrecht uit een goede thriller want de laatste Haagse wickets tuimelden voor weinig. Batsman...

Zondag finaledag PCL bij Excelsior'20

CRICKET - De kwartfinale is gespeeld in de T20 Pakistan Cricket Leaugue (PCL) en Peshawar Badshah heeft na winst op Lahore Avengers (winst met 7 wickets, 63 all out, 64 voor 3) een plekje veroverd op de finaledag, die zondag bij Excelsior'20 wordt verspeeld. Grote favoriet en nog ongeslagen Karachi Express had zich reeds geplaatst en is in de finale de tegenstander van de winnaar tussen Peshawar Badshah en Islamabad Shaheens.

Woensdag Pakistaans cricketspektakel

CRICKET - Wie van spectaculair en aanvallend cricket houdt moet morgen, woensdag 25 juli om 18.30 uur, op het terrein van Excelsior'20 zijn. Peshawar Badshah neemt het op tegen Karachi Express, een schier onverslaanbaar team, in de strijd om de T20 PCL-cup.

Hermes haalt uit tegen Dosti

CRICKET - Hermes-DVS is er in de uitwedstrijd tegen Dosti 2 in geslaagd de goede reeks van de afgelopen weken voort te zetten. Eerst battend zetten de Schiedammers een totaal neer van ruim boven de driehonderd, waarbij de Amsterdammers geenszins in de buurt kwamen.

Excelsior'20 gaat voor 3e plaats

CRICKET - Wat was de zege van de cricketers van Excelsior'20 op Quick Haag broodnodig. Wat was de opluchting groot na de 209 voor 5 in de 1e inning  en wat was de opgetogenheid onmetelijk na de 157 all out van de Haagse gasten. ,,Dit hadden we nodig,'' beaamde captain Joost Kroesen, die de in Spanje vakantie vierende Tom Heggelman waardig verving, ,,en gezien de uitslagen en ons programma moeten we voor de 3e plaats gaan. VOC...