Stad

Koningsnacht en -dag in Centrum

SCHIEDAM - Het centrum maakt zich op voor het Oranjefeest. De Hoogstraat is inmiddels versierd met vlaggetjes en op het Broersveld wordt de oranje loper uitgerold. Er zal een vrijmarkt zijn en er worden kinderactiviteiten georganiseerd. Er zal vooral veel muziek en gezelligheid zijn.

Woningen bij ingang park te huur

SCHIEDAM - De laatste funderingspaal van de 10 Singelwoningen in het project ParkEntree is de grond ingegaan. John van Doorn, directeur van D&S Beleggingen in Onroerende Zaken BV, dat eigenaar is van de woningen, nam daarvoor plaats in de heistelling. Bots Bouwgroep verwacht dat de woningen rond de zomer van 2019 opgeleverd kunnen worden. 

Steun voor Het Schaap handwerkgroep

WATERWEG - Met het programma ‘Uw initiatief’ stimuleert het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. burgers om kleine initiatieven op te zetten in de wijk. Dat er veel goede ideeën leven onder bewoners in het Waterweggebied, bleek uit de 22 aanvragen die het Fonds kreeg. Het Fonds beloonde zelfs zeven in plaats van de voorgenomen vijf initiatieven met een donatie.

Fluisterboten weer in de vaart

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag zijn de rondvaarten van de Schiedamse fluisterboten weer van start gegaan. De opstapplek is verplaatst naar de Vismarkt, zodat deze echt in het museumkwartier ligt. Ad van Leeuwen, voorzitter van Fluisterboot Schiedam maakte tijdens de eerste tocht zijn plannen en wensen bekend.

Bomenridders in Schiedam

SCHIEDAM - Schiedam heeft er een actiegroep bij, de Bomenridders. Deze groep zorgt ervoor dat het bomenaantal in Schiedam niet nodeloos wordt teruggebracht. Zij willen in de stad een meer respectvolle houding ten opzichte van bomen en groen laten groeien.

Museummolen weer uitgepakt...

SCHIEDAM - Vanmiddag werd ter ere van de voltooiing van de restauratie  van molen De Walvisch een plaquette onthuld door Hugo Bogaard, directeur van De Schiedamse Molens en burgemeester Lamers. De originele muurschildering op een stuk muur dat aanvankelijk in de keuken zat, werd door Restauratiewerkplaats Schiedam weggehaald en bewaard. Er is een  lijst omheen gemaakt en hij siert nu de binnenkant van de molen. Op de...

Obstakels in Noord in kaart gebracht

SCHIEDAM - ‘Wat kan er beter in Schiedam-Noord?’ vroeg de bewonersgroep Noordrand2025 via een enquête aan inwoners van Noord. Voor mensen met een lichamelijke beperking bleek de openbare ruimte nogal wat obstakels te kennen. Samen met de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam (VGR) deed Noordrand2025 daarom op 5 april een inspectieronde.

Molen De Walvisch uit de steigers

SCHIEDAM - Sinds enkele dagen is molen De Walvisch helemaal uit de steigers en zijn de witte doeken verdwenen. Hij staat er weer schitterend bij. De molen is niet alleen klaar om de vele bezoekers van de museummolen en de molenwinkel te ontvangen. Ook is het voortaan het kaartverkooppunt voor de fluisterboot.

Uitbreiding aantal digitale spreekuren

SCHIEDAM - Het aantal spreekuren voor gratis ondersteuning in het gebruik van digitale apparatuur is uitgebreid van twee naar drie per maand. Nieuwe locatie is De 5 Molens.

Hondentrainingen DTS gestart

SCHIEDAM - De DTS (Dog Training School) is verhuisd naar Thurlede, tegenover Excelsior'20. De hondentrainingen zijn inmiddels van start gegaan op het nieuwe complex.