Stad

Argos Mobiel rijdt in 2018 door

SCHIEDAM - Vanmiddag maakten Argos Zorggroep en de gemeenten Schiedam en Vlaardingen bekend dat Argos Mobiel ook in 2018 doorgaat. Dit betekent dat iedereen binnen de gemeente voor kortere ritjes (maximaal 6 km) gebruik kan blijven maken van deze dienst.

Yorick Haan nieuwe voorzitter SOBO

SCHIEDAM - De Algemene Ledenvergadering van het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties (SOBO) heeft gisteravond Yorick Haan verkozen tot voorzitter. Hij volgt Harry Visser op, die in de loop van 2017 om gezondheidsredenen moest aftreden en van wie op donderdag 11 januari tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie afscheid werd genomen.  

Annet Mol over spiritualiteit

SCHIEDAM - In het kader van de Maand van de Spiritualiteit verzorgt Annet Mol, woensdag 17 januari een lezing in de bibliotheek in de Korenbeurs met als titel ‘Van paranormaal naar authentieke spiritualiteit’. Annet Mol noemt zichzelf Kosmisch Communicator en is bekend van het tijdschrift ParaVisie. De toegang is gratis.

Imane wint schrijfwedstrijd

SCHIEDAM - Op vrijdag 12 januari werden de winnaars bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd die werd gehouden tijdens de Week tegen Kindermishandeling, afgelopen november. De winnaars Imane Es-Sannouni, Aaliya taq Tengku en Meinske van Eijsden ontvingen hun prijzen uit handen van Adalgizia Delgado van Benefits for Kids en onderwijswethouder Mario Stam.

Beregoede foto's in Nieuwe Passage

SCHIEDAM - Net als voorgaande jaren kon het winkelende publiek ook nu weer in november en december genieten van prachtige decoraties in de Nieuwe Passage. Dit jaar stonden in december een hoge verlichte kerstboom en een grote beer in het middelpunt van de belangstelling. Bezoekers en volgers van de Facebookpagina van Passage Schiedam konden weer meedoen met een bijbehorende foto-actie. Door een selfie, of foto, met de beer naar de...

Afscheid SOBO van Harry Visser

SCHIEDAM - Op donderdag 11 januari houdt het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties (SOBO) van 16.00 tot 19.30 een informele nieuwjaarsbijeenkomst op zijn kantoor, Singel 85 te Schiedam (hoek Emmastraat). Tijdens deze bijeenkomst nemen de lidorganisaties, het SOBO-bestuur en relaties afscheid van voormalig voorzitter Harry Visser.

Seksclub onthutst omwonenden

SCHIEDAM - Er komt een bordeel in het bedrijvengebied ’s Gravelandsepolder aan de Van Vlissingenstraat 2b. Dit is het laatste pand in deze straat voor de Polderweg, waar verschillende woonhuizen staan. Het is tegenover de jachthaven. De Ondernemersvereniging ’s Gravelandsepolder voelt zich overvallen door het besluit van de gemeente om de benodigde vergunningen af te geven. De verbouwing van het voormalige pand van een...

Benelux vanavond en vannacht dicht

SCHIEDAM - De Beneluxtunnel (A4) is in de nacht van 8 op 9 januari van 21:00 uur tot 05:00 uur in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. De Beneluxtunnel (A4) zou in eerste instantie in de nacht van 12 op 13 december worden afgesloten. In verband met de forse sneeuwval zijn de werkzaamheden toen uitgesteld.

Budget voor burgerinitiatieven

WATERWEG - Vanaf deze week kunnen er bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. weer aanvragen worden ingediend voor een burgerinitiatief. Per initiatief kan er maximaal € 10.000,= worden aangevraagd. Een stichting of vereniging is niet nodig. Met het programma stimuleert het Fonds groepjes burgers om zich in te zetten voor hun leefomgeving.

Op de fiets naar metro Vijfsluizen

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam start op woensdag 3 januari 2018 met een fietsenstalling op het plein bij metrostation Vijfsluizen. De fietsenstalling is bestemd voor alle fietsers en zal van maandag tot en met zaterdag beheerd zijn. Ook op zondag is de stalling toegankelijk, maar dan is er geen beheerder aanwezig. De stalling is niet gericht op het parkeren van brommers, scooters en motoren.