Stad

Roshendro (8) weet veel van politiek

SCHIEDAM - Het open huis van de gemeente Schiedam trok vandaag zo'n 250 bezoekers. Er waren diverse rondleidingen en men kon meedoen aan de Petje-op-petje-af-wedstrijd, waarin allerlei  vragen over Schiedam en de politiek beantwoord moesten worden. Eén van de winnaars was de 8-jarige Roshendro Vermeer. Hij wist van zijn groep de meeste goede antwoorden te geven.

Open huis gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Op zaterdag 17 februari geven leden van de gemeenteraad en de burgemeester en wethouders tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen door het Stadskantoor. Er is een informatiemarkt en je kunt het prachtige uitzicht vanaf de veertiende verdieping met eigen ogen aanschouwen. Je kunt ook  gebruik maken van de Sticker Stemwijzer, die je een kant en klaar stemadvies voor de...

Valentijn in St. Joris Doele

SCHIEDAM – Op 16 februari organiseert Bringing Everybody to Schiedam voor iedereen tussen de 20 en 35 jaar 'A Classy Valentine Night Out' in de St. Joris Doele in Schiedam. Het feest start om 21.00 uur en duurt tot 02.00 uur.

Beelden van vrede reizen door stad

SCHIEDAM - De vier grote doeken die Schiedamse vluchtelingen (met een verblijfsvergunning) tijdens de Vredesweek hebben gemaakt, zijn tot en met 6 maart te zien in het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor. Op 10 november bij Vluchtelingenwerk werden de werken voor het eerst getoond. Toen sprak wethouder Patricia van Aaken al de hoop uit dat de werken op enig moment ook op het Stadserf te bewonderen zouden zijn. 

Samen Durven Delen Doen

WATERWEG - Onderwijsprofessionals uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis gaan 7 maart aan de slag voor verbetering van het lokale onderwijs. Dat doen zij tijdens de werkconferentie ‘Samen Durven Delen Doen’, met sprekers uit het veld en ongeveer zestig workshops van collega’s rond onderwijsvernieuwing.

Molen De Walvisch weer open

SCHIEDAM - Op 22 februari wordt Museummolen De Walvisch, de hoogste museummolen ter wereld, officieel geopend. Vanaf 27 februari is de molen, na een restauratie aan de 800m2 buitenmuren, de plaatsing van verdiepingen en de aanleg van meters bekabeling, weer open voor publiek.

Longaanvalplan bij COPD en astma

SCHIEDAM  - Op maandag 12 februari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Longpunt Nieuwe Waterweg Noord de themabijeenkomst ‘Longaanvalplan bij COPD en ernstig astma’. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners. Longconsulenten Hoogendijk en Berns van Franciscus Gasthuis & Vlietland vertellen over de nieuwste inzichten voor de behandeling van Astma en COPD. De bijeenkomst wordt...

Warmetruiendag op SG Spieringshoek

SCHIEDAM - Een week na de officiele warmetruiendag zette SG Spieringshoek op verzoek van de leerlingenraad de kachels afgelopen vrijdag, 9 februari 2018, twee graden lager. Dit leverde op één dag een besparing van 37.8 kubieke meter gas op, terwijl buiten de sneeuw naar beneden dwarrelde.

Mode-ontwerpster op de Hoogstraat

SCHIEDAM - Op 9 september 2017 opende mode-ontwerpster Anita de Groot in het unieke hoekpand op de Hoogstraat 78 haar Atelier Anita de Groot. Hier verkoopt ze haar eigen kledinglijn en door haarzelf gemaakte sieraden.

Sing-a-long met Popkoor Pleasure

SCHIEDAM - Op zaterdag 10 februari zingt popkoor Pleasure in aanloop naar Valentijnsdag een aantal romantische popliedjes en medleys van ABBA en de film ‘Sister Act’ in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Het optreden begint om 14.00 en duurt tot ongeveer 14.45 uur.