Stad

Rijbewijskeuring in de 5 molens

SCHIEDAM - Senioren ouder dan 75, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 31 augustus en 1 oktober terecht in het Ontmoetingscentrum de 5-Molens, Nieuwe Damlaan 818. 

Carmine Kookt gaat op safari

SCHIEDAM – Carmine di Stefani is inmiddels in Schiedam een bekende kok geworden. Naast haar langetafeldiners die steeds op verrassende plekken in Schiedam plaatsvinden, gaat ze nu ook samenwerken met Zavor Coffee op de Hoogstraat 91 in het Schiedamse museumkwartier.

Oud en Jong aan de karaoke

SCHIEDAM - Op zaterdag 18 augustus organiseert Stichting Jongeren en Senioren Projecten in samenwerking met DOCK Schiedam en Stichting 4sweet social een karaoke voor jong en oud met een gezellig seniorenterras op het Wilhelminaplein in Schiedam-Zuid.

Wandel mee Langs de Vesten

SCHIEDAM - De Historische Vereniging Schiedam verzorgt op zondag 19 augustus a.s. om 14.00 uur een circa anderhalf uur durende historische stadswandeling Langs de Vesten. Deze wandeling volgt de grenzen van de stad zoals Jacob de Gheyn die in 1598 in kaart bracht.

Anke ontwikkelt tekenspel

SCHIEDAM - Vrijdag 10 augustus was de uitreiking van het eerste exemplaar van het door Anke van den Burg ontworpen tekenspel: ’Wat zal ik tekenen?’ Anke overhandigde het spel aan directeur Deirdre Carasso voor het toepasselijke schilderij van de Vlaamse schilder Tytgat met de titel: “Inspiratie”.

Zeer zware windstoten mogelijk

SCHIEDAM - Het regent al de hele middag, maar het waait nauwelijks. Stilte voor de storm? Vanavond vanaf ongeveer 18.00 uur geldt voor onze regio de Code Oranje. Dat is de op een na ernstigste weer-situatie. 

Nina opent facebooksite actie

SCHIEDAM - Gisteren berichtten wij al over de inzamelingsactie van de Schiedamse Nina Beijen voor de Noodhulp in Lombok, Indonesië. Vandaag kunnen wij melden dat er inmiddels een facebooksite is gemaakt waarop de actie te volgen is.

Schiedamse Nina helpt Lombok

SCHIEDAM - Indonesië is geteisterd door aardbevingen. Terwijl veel toeristen inmiddels de eilanden ontvluchten, blijft de 24-jarige Schiedamse Nina Beijen op Lombok en is een inzamelingsactie begonnen om de lokale bevolking te helpen.  Haar noodkreet in het Algemeen Dagblad heeft inmiddels al voor heel wat giften gezorgd, maar er is nog meer hulp nodig. Lees haar verslag van wat ze tot nu toe aangetroffen heeft en...

Je belandt tussen de Romeinen

SCHIEDAM - Tijdens de zomervakantie zijn er op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur weer leuke en leerzame kinderactiviteiten in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Ditmaal staan de Romeinen centraal tijdens de workshops.

Voedselbanktuin Wibaut verdwijnt

SCHIEDAM - De voedselbanktuin aan het Wibautplein zal gaan verdwijnen, omdat er voor deze locatie in de wijk Nieuwland bouwplannen zijn. Dat zei Herbert Nikkels, de voorzitter van de Stichting Stadstuinieren Voedselbank, vandaag nadat hij een cheque van de gemeente ten bedrage van 4420 euro in ontvangst had genomen.