Stad

Burgemeester sluit woning Nolenslaan

SCHIEDAM - De burgemeester van Schiedam heeft vrijdag 22 juni een woning aan de Monseigneur Nolenslaan voor vier weken gesloten. De aanleiding hiervoor zijn de gebeurtenissen van een week eerder. Toen werd 's nachts een van de naastgelegen woningen beschoten. Op het balkon van die woning werd bovendien een handgranaat aangetroffen.
 

Laaggeletterd? Vertel het de dokter

SCHIEDAM - Laaggeletterdheid is ook in de gezondheidszorg een groot probleem. Gezondheidsvoorlichters Hoesnia Risouli, Fadua Bouazzaoui en Antoinette Smallegange vertelden hierover op het Symposium Laaggeletterdheid dat de Taalcoöperatie in samenwerking met Bibliotheek Schiedam organiseerde.

Ria Schaper houdt spreekuur in Gorzen

SCHIEDAM - Één op de vijf Schiedammers heeft een taalachterstand. Taalambassadeur Ria Schaper, ervaringsdeskundige, houdt elke woensdagochtend tussen 9.30 en 11.30 spreekuur bij het WOT in Schiedam-Zuid aan de Leliestraat 10.

Taalambassadeurs zijn broodnodig

SCHIEDAM - Eén op de vijf Schiedammers tussen de 15 en 65 jaar heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. Dit is meer dan 16% van de Schiedamse bevolking. Op dinsdag 19 juni organiseerde de Taalcoöperatie S`taal, een symposium over de aanpak van dit taalprobleem  in Schiedam.

Cultuur Borrelt weer voor de 12de keer

SCHIEDAM - Op zondagmiddag 24 juni kun je weer terecht in het Julianapark voor het jaarlijkse Cultuur Borrelt evenement, dat dit jaar al voor de 12de keer gehouden wordt. De Jan Rot Band opent dit jaar met Het Beste. Ook het Schiedamse B-Flex is van de partij evenals Kunstjuf Annemarie, Sprookjesenzo en het luchtkussen. De middag wordt gepresenteerd door Irene Romein.

Even een krasje wegwerken

SCHIEDAM - In de stromende regen zijn Paul Frenaij en Brad Hordijk uit Vlaardingen in het Prinses Beatrixpark aan het schilderen. Het White Wall Project gaat zijn laatste week in en Paul en Brad merkten bij het inspecteren van hun werk dat iemand er een flinke kras op had gezet.

Wat vind jij van verbreden A4?

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Op donderdag 21 juni a.s van 19.00 tot 21.00 uur wordt in de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel 1 in Vlaardingen (Holy) een informatiebijeenkomst gehouden door Rijkswaterstaat over de voorgenomen verbreding van de A4. 

Jeneverfeest op de Lange Haven

SCHIEDAM - Zaterdag 25 augustus is het zomerfeest op de Lange Haven. Van 14.00-23.00 uur zijn er allerlei activiteiten, waarbij ook jenever een belangrijke rol zal vervullen.