Terugblik op kamp

Afgelopen weekend vond jaarlijkse Nexus-kamp plaats

Afgelopen weekend vond jaarlijkse Nexus-kamp plaats

SCHIEDAM (Korfbal) - Na een lange rit met het vliegend tapijt kwamen de kampgangers aan bij het kamphuis in Vierhouten. Daar stond een avondmaaltijd op hun te wachten, waarbij de gehele A-ploeg in recordtijd al strafcorvee wist krijgen.

Men kon de nieuwsgierigheid naar de kamerindeling niet in bedwang houden, waardoor het draaiboek voor het weekend al meteen bij het bezetten van de stoelen werd opengeslagen. Er werd nog tegengestribbeld, maar de straf bleef staan. Vervolgens was het tijd om de 7 huisjes die naast elkaar stonden opgesteld te betreden, de bedden op te maken, oranje kleding aan te doen en voetbal te kijken. Toen het 's avonds donker was, was het tijd voor het eerste spel. Door een boze beveiliger die ons erop wees dat het na 23:00 stil moest zijn en we het bos niet in mochten was dit spel echter snel voorbij.

Zaterdag was een lekkere sportieve dag. Er werd gefrisbeed, gebadmintond, gevoetbald, gesoftbald, gevolleybald, en dan moest er ook nog heel hard gerend worden in het bos en was er sport- en spelmiddag met de 7 dwergen. Iedereen heeft dus genoeg beweging gehad, kan je wel stellen. En als dat nog niet genoeg was, werden de heupen ook nog flink losgeschud bij de bonte avond. De dropping kon helaas geen doorgang vinden, dus werd de avond ingevuld met hele foute muziek, Zweeds pesten en een potje zwarte magie.

Zondag stond iedereen weer fris en fruitig op. Na het ontbijt was het tijd voor levend cluedo. De teams moesten bij verschillende Disney figuren een opdracht uitvoeren om hints te verzamelen. Mickey Mouse had in ieder geval een goed alibi, want die was samen met Minnie een aantal hutten van onze kampgangers aan het inspecteren. Uiteindelijk bleek Tarzan de dader te zijn en was het mysterie opgelost. De middag werd in de zon afgesloten bij het water en het volleybalveld, waarna het tapijt iedereen weer veilig naar huis bracht.
 
De grote winnaar van dit kamp is team groen, de leden van dit team kregen allemaal een lekkere zak snoep. Daar hadden ze gelukkig nog niks van op dit weekend, dus dat kwam goed uit. De grootste blunder van dit kamp gaat overigens naar Rick. Hij dacht wel even van de kabelbaan over het water te gaan, maar de zwaartekracht aan het einde van de baan dacht daar anders over, waardoor hij weer terugkeerde bij het midden van de baan en noodgedwongen een nat pak moest halen om redding te brengen. De walk of shame terug naar het kamphuis was erg pijnlijk om te zien. Als laatst gaat de prijs voor domste blondje dit jaar naar Esrah, wij hopen allen voor haar dat zij zelf inmiddels wel weet waarom.

Voor de sfeerbeelden: kijk hier:
https://photos.app.goo.gl/tJmNzSuzxaFKh9zs7.

Verder wil Nexus Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. bedanken voor hun financiële bijdrage.

30-06-2024