De Kleine Ambassade viert 10-jarig jubileum met familiefeest

De Kleine Ambassade viert 10-jarig jubileum met familiefeest

SCHIEDAM - Op woensdag 4 september vierde De Kleine Ambassade haar 10-jarig jubileum met een groot familiefeest. Meer dan 200 gasten – waaronder kinderen, jongeren, ouders, wethouders, buren, partners en andere betrokkenen – kwamen langs bij de thuisbasis van de Kleine Ambassade om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Het programma bood voor ieder wat wils: van knutselen en bijpraten tot ruilen in de ruilwinkel, dansen in de silent disco en samen genieten van een gezellig familiediner. Samen werd er teruggeblikt én vooruitgekeken naar de toekomst van de organisatie en werd als klap op de vuurpijl de tussenstand onthuld voor de inzamelingsactie voor het fijn opgroeien platform Bliep.

In de middag hielden Erik Korenstra en Renate van der Donk van de Kleine Ambassade, een toespraak waarin ze terugblikten op 10 jaar de Kleine Ambassade. Ze benadrukten hoe kinderrechten al sinds het begin de basis vormen van hun werk. Wat ooit lokaal begon in Schiedam, is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die actief is in gemeenten verspreid door het land zoals Súdwest-Fryslân, Nissewaard, Lansingerland en meer. Ook op landelijk niveau is de Kleine Ambassade actief, onder andere met de organisatie van de landelijke Kinderrechtenconferentie in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 
Erik en Renate spraken ook vol trots over de toekomst. Ze kondigden aan dat de Kleine Ambassade vanaf nu officieel deel uitmaakt van het Kinderrechtencollectief, een landelijk samenwerkingsverband dat zich inzet voor kinderrechten in Nederland. Op deze manier kan de Kleine Ambassade haar kennis en ervaring met participatieprojecten nog breder delen en nog meer impact maken. Daarnaast werd het nieuwe directieteam van de Kleine Ambassade voorgesteld.
 
Een van de hoogtepunten van de middag was onthulling van de tussenstand van de inzamelingsactie voor het Bliep-platform. Als cadeau voor het jubileum vroeg de Kleine Ambassade haar gasten om een donatie aan Bliep, het Schiedamse platform dat zich inzet voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op dit moment zijn ze aan het sparen om 10 gezinnen te kunnen helpen met het opknappen van hun kinderkamers. Tijdens het feest was er al €20.000 opgehaald voor het platform! Een fantastisch bedrag. Tijdens de bekendmaking liet D&S Vastgoed ter plekke weten ook nog eens 2.500 te doneren.
 
Voor meer informatie over de Kleine Ambassade en Bliep kun je terecht bij de thuisbasis aan de Broersvest 205, of je kan een kijkje nemen op www.dekleineambassade.nl

Foto:
Rick van der Tuin

10-09-2024