Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 26. Overzicht films van 27 juni t/m 3 juli

Filmweek 26. Overzicht films van 27 juni t/m 3 juli

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema heeft weer een gevarieerd aanbod aan nieuwe films: Ezra: een hartverwarmende komedie over familie en autisme; Maria Montessori: over een inspirerende vrouw die de wereld van het onderwijs veranderde; The Last Front: een episch oorlogsdrama over moed en opoffering, en Spoorloos: een Nederlandse thriller die je op het puntje van je stoel houdt.

ezra
do 27 jun 14:00 uur / za 29 jun 20:00 uur / wo 3 jul 20:00 uur

Maak je klaar voor een lach en een traan met "Ezra", een hartverwarmende komedie van regisseur Tony Goldwyn. Bobby Cannavale schittert als Max, een stand-up comedian die worstelt met zijn carrière en het co-ouderschap van zijn autistische zoon Ezra. Wanneer Max gedwongen wordt om weer bij zijn vader (Robert De Niro) in te trekken, ontstaan er hilarische en ontroerende situaties terwijl de familie probeert om samen te leven en Ezra te ondersteunen.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Maria Montessori
do 27 jun 20:00 uur / vr 28 jun 14:00 uur

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen.
In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken.

Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd:
‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit. Een aanrader.’ - Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

The Last Front
vr 28 jun 20:00 uur / za 29 jun 20:30 uur / wo 3 jul 13:30 uur

The Last Front gaat terug naar de zomer van 1914 wanneer de Eerste Wereldoorlog net is uitgebroken. Het serene leven in een Belgisch dorp wordt bruut verstoord wanneer een meedogenloze Duitse luitenant en zijn troepen de inwoners beginnen te terroriseren. Nadat een persoonlijke tragedie hem tot die beslissing dwingt, besluit de lokale boer Leonard (Iain Glen) leider te worden van het plaatselijke verzet. Terwijl Leonard en zijn strijdmakkers uit het dorp zich met gevaar voor eigen leven door de bossen navigeren, bereiden ze zich voor op een explosieve confrontatie. Hun moed en vasthoudendheid vormen de drijvende kracht achter wat wel eens hun laatste gevecht tegen de vijand zou kunnen zijn.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Spoorloos
zo 30 jun 15:00 uur

Stanley Kubrick noemde het “de angstwekkendste film die ik ooit heb gezien” – geen gering compliment van de maker van The Shining. Verontrustend, beklemmend en raadselachtig is deze psychologische thriller van George Sluizer zeker. Spoorloos geldt als een nagelbijtend verslag, vol onderhuidse spanning, over een plotselinge verdwijning en de gevolgen daarvan voor de achterblijvers. Op vakantie in Zuid-Frankrijk verliest Rex (Gene Bervoets) zijn vriendin Saskia (Johanna ter Steege) even uit het oog als ze halt houden bij een benzinestation. Ze is spoorloos verdwenen, jarenlang blijft hij naar haar zoeken. Een bizarre ontknoping volgt: de ontvoerder benadert Rex; als hij wil weten waar Saskia is, zal hij hetzelfde huiveringwekkende lot moeten ondergaan als zijn vriendin…


George Sluizers psychothriller was bij verschijning in 1988 gelijk een klassieker. De verfilming van Tim Krabbé’s roman Het Gouden Ei, met o.a. Johanna ter Steege, won een Gouden Kalf voor beste film en kreeg een Amerikaanse remake (The Vanishing, 1993).
Krabbé’s roman verscheen precies veertig jaar geleden, reden voor een feestje. De 2K-restauratie is een samenwerking van Eye, StoneRaft Films en Haghefilm.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

27-06-2024