Zondag 14 juli in sociëteit Soos Blauwhuis

Het Danspaleis strijkt drie keer neer in Schiedam

Het Danspaleis strijkt drie keer neer in Schiedam

SCHIEDAM - Zondag 14 juli is het zover, Het Danspaleis strijkt dan voor de eerste van drie keer neer in de sociëteit van Seniorenvereniging Soos Blauwhuis aan het Spinhuispad 36, in Schiedam (naast het Wennekerpand). De tweede keer is op zondag 11 augustus en de derde keer, een speciale “regenboog”-versie is op zondag 1 september. Alle zondagen zaal open om 11:30 uur en aanvang dansen 13:00 uur.

Het bestuur van de seniorenvereniging is zich zeer bewust van de  noodzaak dat senioren steeds langer zelfstandig in hun eigen woonomgeving moeten- en willen blijven wonen. Om hier en bijdrage aan te leveren is het uitermate belangrijk dat senioren langer zowel fysiek als mentaal gezond blijven. Wat is er nou mooier om dat ook nog eens op een niet alleen verantwoorde, maar vooral ook vrolijke manier te bereiken. Dansen is goed voor je evenwicht, balans, conditie en soepelheid, maar ook voor je concentratie, alertheid en geheugen. Kortom niets staat er in de weg om het eens te proberen.

De seniorenvereniging heeft met steun van de gemeente Schiedam (het sportfonds), Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. en het de Grootfonds, Het Danspaleis in kunnen contracteren om drie Danspaleizen te komen verzorgen in de sociëteit.

Het Danspaleis is een stichting die door het hele land Dansmiddagen organiseert, zij zorgen van de aankleding van de zaal, nemen bij senioren populaire dansmuziek mee en hebben een aantal dansers die de gasten enthousiasmeren om deel te nemen aan het dansen. Als u nu denkt dat dit uitsluitend voor geoefende dansers is heeft u het helemaal mis. Bewegen staat voorop, het is mooi als u een beetje op de maat van de muziek beweegt en nog mooier als u daarbij de juiste danspassen gebruikt, maar als u daar geen gevoel voor heeft staat niets u in de weg om gewoon mee te bewegen op de aanstekelijke muziek.

Veel senioren hebben, als deel van de opvoeding in hun jeugd dansles gehad. Denk aan dansschool Sitton aan de Lange haven en later in het Monopole gebouw aan de Hoogstraat. Maar zijn in de loop der jaren het dansen een beetje kwijtgeraakt. Wat is er nu mooier om dat gevoel van de jeugd weer eens terug te krijgen. Kortom u bent van harte uitgenodigd.

Voor leden van de vereniging is de toegang gratis maar alle andere belangstellende Schiedamse senioren zijn net zo goed welkom maar betalen een kleine bijdrage van € 5,00.

02-07-2024