Tentoonstelling bij KunstWerkt

‘Het Gat van de Zomer’

‘Het Gat van de Zomer’

SCHIEDAM - KunstWerkt houdt van donderdag 4 juli tot en met zondag 4 augustus 2024 in het Art Centre Schiedam de tentoonstelling Het Gat van de Zomer. 22 deelnemers van KunstWerkt exposeren werk.

De exposerende kunstenaars zijn (in willekeurige volgorde) Jim Karstel, Magriet Mostert, Nancy Hoogstad, Pim van Halem, Marita Beukers, Pauline Tonkens, Zhanhong Liao, Friedie Kloen, Willem van Hest, Nikolaj Dielemans, Ilona Bruins, Vera Whistler, Tineke Weber, SAGE, Rob van der Ven, Carine Hooykaas, Aldo Hoeben, Natalia Olhova, Inge Hoefnagel, Martine de Heij, Andie Wieringa en Cora Moret. Alle exposanten zijn deelnemer van KunstWerkt.

Elke deelnemer aan de tentoonstelling Het Gat van de Zomer krijgt een expositieruimte beschikbaar van 1,25 vierkante meter. Daarin kan de kunstenaar naar eigen keuze één of meerdere werken tentoonstellen. Als er sprake is van ruimtelijk werk, zoals beelden of installaties, dan heeft de exposant 1,25 kubieke meter ter beschikking. Daarin kan de exposant naar eigen keuze één of meerdere werken tonen. Deze inkadering zal bij de vormgeving van deze expositie op speelse wijze worden geaccentueerd.

“Bij de planning van de agenda voor het jaar 2024 viel de laatste te vullen ruimte in de zomermaand juli. ‘We hebben nog één gat in de planning’, zei de een. ‘Het Gat van de Zomer’, zei een ander, en de titel was geboren”, zegt Friedie Kloen, lid van de tentoonstellingscommissie van KunstWerkt en curator van deze expositie. “We hebben vervolgens alle 56 deelnemers van KunstWerkt de gelegenheid geboden om mee te doen aan Het Gat van de Zomer. Onze ‘open call’ werd enthousiast beantwoord en we zijn zeer tevreden met het totaalaantal van 22 exposanten.”

Friedie Kloen vervolgt: “De deelnemers kunnen ‘Het Gat van de Zomer’ met hun werk of werken geheel vrij interpreteren. Misschien heb je zelfs een hekel aan de zomer en kom je daarom met een winters tafereel, noem het een frisse kijk op de zomer. Als extra bron van inspiratie hebben we bij de uitnodiging het gedicht ‘Zomernacht’ van C.O. Jellema gevoegd.”

Het gedicht van Jellema is opgenomen in de flyer voor deze expositie. Dit is de eerste flyer in de nieuwe lay-out inclusief het nieuwe logo van KunstWerkt.

Officiële opening
De officiële opening vindt met een groepsperformance plaats op zondag 7 juli 2024 om 15.30 uur.

Finissage De finissage is op zondag 4 augustus 2024 om 15.30 uur. Deze middag krijgt een feestelijk zomers tintje.

Over KunstWerkt Sinds 1991 verenigt KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. Momenteel bestaat het kunstenaarscollectief uit 56 deelnemers, met een grote verscheidenheid aan uitingsvormen, stijlen en technieken. De stichting organiseert jaarlijks een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten. De expositieruimte in het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat is een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen en fungeert ook als een brug van kunstenaar naar publiek. De tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken.

KunstWerkt Art Centre Schiedam Lange Nieuwstraat 191, 3111 AJ Schiedam Openingstijden KunstWerkt: donderdag tot en met zondag, 13.00 - 17.00 uur (ook op afspraak) Website: www.stichtingkunstwerkt.nl

Sociale media
www.facebook.com/stichtingkunstwerkt
www.instagram.com/stkunstwerkt
www.linkedin.com/company/stichtingkunstwerkt 

Foto's en fotobijschriften
Boven: Martine de Heij - 4 skaters - foto op dibond met glanslaminaat
Onder: Friedie Kloen - Het Gat van de Zomer - materiaal: eikenhout

240626 KunstWerkt Friedie Kloen Het Gat van de Zomer eikenhout

26-06-2024