Jungle Commando speelt op Cultuur Borrelt

Jungle Commando speelt op Cultuur Borrelt

SCHIEDAM - Zondag 7 juli, om 15:00 uur, speelt Jungle Commando op het mooie evenement Cultuur Borrelt.

Schiedam heeft niet alleen historisch een rijk pop- en bandverleden, maar ook heden ten dage is het Jungle Commando dat muzikaal ten strijde trekt. Jungle Commando is precies 2 jaar geleden opgericht door PetterJanse. Janse zelf is een Schiedammer ten voeten uit heeft heeft al in menig band in Schiedam gespeeld. 2 jaar geleden trof Petter muzikant Nico Laban (wonende in Barendrecht) op internet aan en na enige communicatie werd besloten de band vorm te gaan geven. Bij de start heeft Jungle Commando zijn 1e drummer al snel weer zien gaan. Gelukkig werd een vervanger op drums gevonden in een andere Schiedammer, André van der Steen.

Als snel werd duidelijk dat deze huidige 3 junglestrijders elkaar muzikaal helemaal kunnen vinden en nu na precies 2 jaar staan er maar liefst 27 eigen nummers op de setlist. Dat is ook niet zo gek want opgeteld staan de 3 junglestrijders voor 150 jaar muziekervaring.

Jungle Commando produceert zelf zijn eigen nummers. Janse/Laban hebben een soort van hybride vorm van nummers schrijven gevonden. Veel ideeën komen thuis tot stand waarbij Janse garant staat voor teksten die in de vorm van een knipoog, zelfreflectie, een gevoelige snaar of levenservaringen worden geschreven. Tel daarbij de vette drumbasis van Van der Steen op. Dan krijg een je kleine formatiband met een grote en brede sound. Wekelijks staat Jungle Commando in de oefenruimte om nummers de uiteindelijke vorm te geven.

Bijzondere kant van Jungle Commando, behalve de eigen composities: de teksten van de nummers zijn in het Nederlands. Qua compositie/geluid staat de band voor stevige rock, met uitstapjes naar jazz, fusion of funk. Een kleine compacte band met een veelzijdig geluid.

Waar:
Julianapark
Burg. Knappertlaan
3116 HT SCHIEDAM
Aanvang:
15.00 uur

Foto:
Richard Beukelaar

21-06-2024