Regionale Scouting Wedstrijden

Schiedamse Scouts strijden bij scoutingwedstrijden

Schiedamse Scouts strijden bij scoutingwedstrijden

SCHIEDAM/Capelle – Op het Scoutscentrum Rotterdam hield scoutingregio Maasdelta haar Regionale Scouting Wedstrijden. De enige Schiedamse deelnemers van de Scouting Tono-groep behaalden een verdienstelijke 23e plaats.

Zo’n 250 scouts uit Scoutingregio Maasdelta kwamen dit weekend bij elkaar op Scoutcentrum Rotterdam in Capelle aan den IJssel. De meiden en jongens tussen de 11 en 15 jaar streden in teams voor de Regionale Scouting Wedstrijden van deze regio.

Uit Schiedam nam het team “De Schattenjagers” van Floor, Julia, Shannon, Jarreth, Noah, Coen en Luuk deel. De scouts van de Scouting Tono-groep konden punten verdienen met een uitdagende hike op zaterdag, het bereiden van een maaltijd-in-thema, het goed opzetten en netjes houden van de teamtent, bij een aantal thema-activiteiten en onder andere de algehele samenwerking in het team. Het thema dit jaar was “Avatar”.

240422 Scout Julia tijdens de RSW 02“Het ging dus om 4 eilanden met ieder hun eigen krachten”, zo begint de 11-jarige Julia, een van de Schiedamse deelneemsters. “Elk eiland was gebaseerd op een van de elementen Water, Lucht, Water en Vuur. Die hadden een strijd om een nieuw ontdekt eiland. De deelnemende scouts waren zelf ook ingedeeld in subkampen. Wij zaten in het subkamp van de ‘Wilde Wolkenrijders’ waar we van vrijdag tot zondag kampeerden. Best koud, dus ik heb weinig geslapen maar zooo leuk om mee te maken!”.

Vanuit de regio Maasdelta, dat Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en de Zuid Hollandse eilanden omvat, waren in totaal 44 team afgevaardigd door 20 scoutinggroepen. De vijf beste team strijden tijdens het pinkerweekend in mei tegen winnaars uit de andere regio’s tijdens de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn.
Op www.scoutingtono.nl is meer nieuws te vinden.

Fotografie
Richard Spruit

22-04-2024