Deze sportzomer staat in het teken van 140-jarig jubileum van de club

Sportfestijn in hemelvaartweekend bij Hermes-DVS

Sportfestijn in hemelvaartweekend bij Hermes-DVS

SCHIEDAM - Tijdens het hemelvaartweekend staan er bij Hermes-DVS heel veel sportactiviteiten op de planning. Zowel ter ere van het jubileum als de gebruikelijke competitiewedstrijden.

Pro series (T20) Twenty Twenty cricket
Op 7 mei zal er een Pro Series cricketwedstrijd worden gespeeld op de Loopuyt Oval. Spelers van het Nederlands elftal en de beste spelers van Nederland A zullen het vanaf 15:00 tegen elkaar opnemen tijdens een T20 wedstrijd. Drie spelers van het eerste elftal, Sebastiaan Braat, Olivier Elenbaas en Aryan Dutt, doen mee. Op Hemelvaartsdag zal het tweede cricketelftal haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Voor de T20 competitie van de Eerste Klasse neemt Hermes DVS 2 het om 10:00 op tegen Punjab 2 en om 13:30 wordt de wedstrijd tegen ACC 2 gespeeld.

Nostalgic Cup voetbal
Hemelvaartsdag is ook de eerste dag van de Nostalgic Cup, een jeugdvoetbaltoernooi waar verschillende voetbalclubs die ouder dan honderd jaar zijn aan meedoen. In totaal doen er 47 jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën (U8, U9, U11, U13, U15, U17) mee aan het toernooi. Onder andere clubs als VOC, Excelsior’20, Wilhelmus en HBS Crayenhout komen op 9 en 10 mei met hun jeugdteams naar  Sportpark Harga.

Naast de tweede dag van de Nostalgic Cup zal er op vrijdag ook een cricketwedstrijd worden gespeeld ter ere van het jubileum. Een talententeam van Hermes DVS speelt een T20 duel tegen het Nederlands Elftal onder 17. De wedstrijd begint om 15:00. Op zaterdag 11 mei zal het eerste cricketelftal twee T20’s spelen op de Loopuyt Oval. Om 10:00 begint de wedstrijd tegen VOC en het duel met Punjab start om 13:30.

Iedereen is van harte welkom tijdens de wedstrijden.
De toegang is uiteraard gratis want wie jarig is trakteert.

30-04-2024