Groenoord is welkom op donderdag 16 mei

Wijken Welkom in het museum is feestelijk gestart

Wijken Welkom in het museum is feestelijk gestart

SCHIEDAM - Wijken Welkom, een initiatief waarbij Stedelijk Museum Schiedam alle Schiedammers uitnodigt voor een gratis wijkavond in het museum, is feestelijk gestart. Tijdens de eerste Wijken Welkom avond zijn er ontzettend veel Schiedammers uit de wijk Oost langs gekomen.

Er is genoten van muziek- en dansoptredens, heerlijke hapjes uit de wijk en veel kinderen hebben in het Atelier een mooie bokaal gemaakt om iemand te bedanken. Dit is nog maar de start van Wijken Welkom.

Op donderdag 16 mei kunnen alle bewoners uit de wijk Groenoord een gratis kijkje nemen in het museum.

Alles uit de wijk Groenoord
​Het museum organiseert de Wijken Welkom avonden samen met de wijken. Dit keer zijn er heerlijke, gratis hapjes uit de Marokkaanse, Somalische en Nederlandse keuken. Er is live muziek van onder andere het vrouwenkoor Green Forest Selection, zanger Nani Kry en stadsdichter Kershawn Rijssel. In de kapel van het museum kunnen dansliefhebbers genieten van de breakdance optredens van 010HipHop. Kinderen en families kunnen ook tijdens deze Wijken Welkom avond weer creatief aan de slag in het Atelier. Speciaal voor hen is er een leuke workshop ‘Maak een bokaal voor iemand die je liefhebt’, ontwikkeld door kunstenaar Chantal van Heeswijk. En uniek voor dit feest is een modeshow georganiseerd door de Kledingbank in Groenoord.

Welkom, juist als het een eerste bezoek is  ​
​Op donderdag 16 mei opent het museum zijn deuren voor iedereen uit de wijk Groenoord. In het museum is tijdens de wijkavond van alles te zien en te doen. ‘Het museum is van de stad, daarom nodigen we nu iedereen uit om hier feest te vieren’, zegt Meerten Zegers, stadsprogrammeur van het museum. ‘Juist als dit je eerste bezoek wordt, ben je hier welkom.’

Met de bus naar het museum 
​Het feest begint om 19.00 uur op de Hoogstraat 112 en eindigt om 21.00 uur. Wie het gezellig vindt, kan met de bus meerijden naar het museum. Net een schoolreisje!
​We verzamelen om 18.30 uur op twee locaties: wijkcentrum de Brug (Heijermansplein 35) en de activiteitenruimte van de Van Beethovenflat (Van Beethovenplein 161). Natuurlijk word je ook weer teruggebracht. We horen het graag als je een rollator of rolstoel meeneemt in de bus. Stuur daarover een bericht naar Meerten Zegers: meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Geen kaartje nodig 
​Je hebt geen kaartje nodig voor Wijken Welkom. ‘Je kunt je wel aanmelden via ons Facebook Event of door een berichtje te sturen, dan weten we op hoeveel mensen we ongeveer moeten rekenen’, vertelt Zegers. 'Ook als je nog vragen hebt, kan je mij een bericht sturen’. Meerten is te bereiken via meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Wijken Welkom-avonden 
​Wijken Welkom organiseren we nu, na het succes in 2022, voor de tweede keer. In totaal zijn er zes feesten, vier voor de zomervakantie en twee daarna. Oost heeft vrijdag 12 april de spits afgebeten. Nu vieren we feest met Groenoord op donderdag 16 mei. Er volgen nog twee Wijken Welkom avonden voor de zomervakantie: Nieuwland (31 mei) en Zuid (28 juni). Na de zomervakantie is het feest voor de wijken Centrum-West (13 september) en de Noordrand (4 oktober). Bewoners kunnen deze avonden samen met hun familie en buren gratis het museum bezoeken voor een avond vol kunst, muziek en activiteiten. De avonden duren van 19.00 - 21.00 uur.

Voor vragen, opmerkingen of ideeën kun je een bericht sturen naar meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl. Meer over Wijken Welkom lees je hier: https://stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten/wijken-welkom2024/

Met dank aan 
​Wijken Welkom wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds en eenmalige steun van de G.Ph.Verhagen-Stichting.

Fotografie:
Aad Hoogendoorn

afbeelding
afbeelding
afbeelding

02-05-2024