Wijkfeest Kethel-Oost “Wild, Wild, West op de Oever” groot succes

Wijkfeest Kethel-Oost “Wild, Wild, West op de Oever” groot succes

SCHIEDAM - In de afgelopen week waren er weer veel activiteiten georganiseerd voor de bewoners van de 230 huizen in de buurt Kethel-Oost.

Het traditionele wijkfeest werd inmiddels  al voor de 45e keer gehouden, een lustrum dus. Jaarlijks, om toerbeurt, organiseert een van de straten dit gezellige feest met als doel de saamhorigheid tussen de bewoners van jong en oud te continueren en te versterken. De straten die hier aan deelnemen zijn: Bosrand, Koekoekslaan, Weide, Hooiland, Kaag, Laagland , Rietkraag en Oever. De Oever stond dit jaar garant voor de organisatie. 

Verdeeld over de dagen in de week, voorafgaand aan de grote feestdag zaterdag 29 juni, werden er wedstrijden gehouden met trefbal, volleybal en jeu de boules. 

Het team van de 240701 geknutselde totempaal (1)Oever werkte ruim een half jaar aan een wervelend programma, met als thema “Wild, Wild, West op de Oever” met o.a. kinderspelen, waterspektakel in de Poldervaart, line-dancing , taartbakwedstrijd, totempaal knutselen, de aankleding van de straat, eet en drink benodigdheden, sponsoring en als hoogtepunt de start van het feest op zaterdag 29 juni, met de optocht door de wijk. Nagenoeg was iedereen, jong en oud, verkleed als cowboy of cowgirl.

Overdag was de finale van de wedstrijden en waren er veel kinderspelen. Gevolgd door een geweldige feestavond met een optreden van de live band Guilty Pleasure. Er werd gedanst en soms hard meegezongen met de verzoeknummers die aangevraagd konden worden. In de pauze traden de bewoners van de wijk op met line-dance-acts.

Precies om 12 uur dankte de voorzitter van de Oever alle betrokkenen en gaf traditioneel de (fluit) Ketel door aan de volgende straat, Rietkraag, die de organisatie voor 2025 mag doen.  

01-07-2024