De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In G1000Schiedam staan 'leefbaarheid' en 'creëren' op 1

354 deelnemers G1000

354 deelnemers G1000

SCHIEDAM - De G1000Schiedam in de Prinses Margriethal is zojuist van start gegaan. Er zijn 354 deelnemers geteld. Iets minder dan 200 deelnemers die zich hadden ingeschreven, zijn niet opgekomen. "Je hebt altijd no show, dat weet je van tevoren. We zijn heel tevreden met deze opkomst", aldus Karina Bliek, een van de organisatoren van deze eerste burgertop in Schiedam. "Er is nog geen G1000 geweest waarop werkelijk 1000 deelnemers aanwezig waren, ook niet in een stad als Amersfoort die ongeveer tweemaal zoveel inwoners telt."

'Wat vind jij belangrijk waaraan gewerkt wordt in Schiedam?', was de eerste vraag waarover - in de eerste ronde van het zogenoemde stadscafé - werd gesproken. Via de smartphone kon na een groepsgesprek van twintig minuten door elke deelnemer gestemd worden. Niettegenstaande de haperende internetverbindingen, telde men 340 stemmen. De top 6 van antwoorden op de gestelde vraag is:
1. Leefbaarheid
2. Betrokkenheid
3. Tram
4. Communicatie
5. Imago
6. Veiligheid

In de volgende twintig minuten van het stadscafé is de vraag: 'Wat moet er gebeuren?' Er werden 351 stemmen uitgebracht. De uitslag:
1. Creëren
2. Communicatie
3. Studenten
4. Tram
5. Betrokkenheid
6. Opzomeren
7. Samenwerking
8. Vernieuwing

Gespreksleider Harm van Dijk tot de zaal in reactie op het thema 'Tram': er is iemand die een stempel drukt, volgens mij, kijken wat we daaraan kunnen doen. De grondgedachte van de G1000 is, dat mensen uit de structuur komen, dat gedachten niet beteugeld worden, dat er dialoog is zonder discussie, dat iedere mening telt, dat het er niet om gaat gelijk te krijgen of anderen in hun stemgedrag te manipuleren.

De derde ronde van het stadscafé loopt nu, met als vraag: "Wat kun jij eraan bijdragen? En wat kunnen anderen doen?" 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: