De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Er mocht worden gelachen op 'Dag van de Mantelzorg'

Ben je mantelzorger? Registreer je dan

Ben je mantelzorger? Registreer je dan

SCHIEDAM - 'Eindelijk weer eens lachen' was één van de vele positieve reacties op het programma van de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar werd de dag gehouden op 6 november in Theater aan de Schie in Schiedam.

Namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ontving Minters Mantelzorg ruim 500 mantelzorgers. Het programma viel duidelijk in de smaak. Over het vervoer hoefden de mantelzorgers zich dit jaar geen zorgen te maken. Speciale bussen brachten hen ter plekke. Gastheer Peet Vermeulen verwelkomde de mensen bij binnenkomst op ludieke wijze en in stijl. Vervolgens ontvingen studenten van het Albeda College hen gastvrij en zorgden zij ervoor dat het hen aan niets ontbrak tijdens het diner. Marjolein Wiegmann maakte muziek tijdens het diner. De mantelzorgers hadden tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. Op de informatiemarkt was er gelegenheid om vragen te stellen en om mantelzorgers bekend te maken met verschillende organisaties, waarmee  zij te maken kunnen krijgen.

Waardering 
Anders dan andere jaren waren er dit jaar twee voorstellingen. Voorafgaand aan de voorstellingen spraken Patricia van Aaken, wethouder van Schiedam, en Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters, hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen. Jeugdtheater “The West Side” trapte de avond af met de voorstelling “Who Cares”. De jongeren komen allemaal uit Vlaardingen. Zij lieten knap zien wat het betekent om als kind of jongere op te groeien in een gezin waar zorgen zijn. Vervolgens maakten de meiden van Muziektheater LOS met hun hilarische liedjes en acts het publiek aan het lachen. Met een avond van ‘voor elk wat wils’, hebben de gemeenten hun mantelzorgers op een mooie manier bedankt voor hun inzet.

Registreer je als mantelzorger?
Een mantelzorger kan zijn: een kind dat voor zijn ouder(s) zorgtaken heeft, een man of vrouw die voor zijn of haar partner zorgtaken heeft, een ouder die voor een kind zorgtaken heeft, iemand die zorgtaken op zich heeft genomen voor een buurtbewoner of kennis. Er is een brede definitie van wat een mantelzorger is. Als je je wilt registreren als mantelzorger kan dat (als inwoner van Schiedam, Vlaardingen, Maassluis) door je te registreren bij Minters Mantelzorg; die voert de registratie uit voor genoemde drie gemeenten. Aanmelden kan via mintersmantelzorg.nl

Ondersteuning mantelzorgers door Minters
Je kunt op verschillende manieren ondersteund worden als mantelzorger. Denk aan een cursus die je kan helpen bij het uitoefenen van je zorgtaken. Of een 'café' op welke bijeenkomsten je van gedachten kunt wisselen met andere mantelzorgers. Deze ondersteunende activiteiten staan open voor alle mantelzorgers in de Waterweg-regio. Als je je registreert als mantelzorger, dan kan Minters je beter bereiken en informeren over de ondersteuningsmogelijkheden. Op dit moment staan in het totaal voor de drie gemeenten 1200 mensen ingeschreven als mantelzorger. Dat is slechts een klein deel van het totaal aantal mantelzorgers dat in de drie gemeenten actief zal zijn. "Dat zouden er best tegen de vijftigduizend kunnen zijn", maakt Muel van Bunge, bestuurssecretaris van Minters, desgewenst voor ons een schatting. Waarom zijn er dan zo weinig mensen geregistreerd? Muel van Bunge: "Dat zal te maken kunnen hebben met onbekendheid van de mogelijkheid tot registratie en met het niet bekend zijn van de voordelen die aan registratie verbonden kunnen zijn. Ook zal het kunnen zijn, dat mensen niet beseffen dat ze mantelzorger zijn." 

Over Minters
Minters Mantelzorg maakt onderdeel uit van het in Vlaaringen gevestigde Minters, welke organisatie in totaal werkgelegenheid biedt aan circa 200 medewerkers. Daaronder zijn de medewerkers van de wijkteams in Vlaardingen, de gezinsspecialisten die in de verschillende gemeenten (en ook in Maassluis en Hoek van Holland) werken, de sociale raadslieden en de jongeren- en buurtwerkers. 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. 
Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker