De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nooit als een vanzelfsprekende waarheid te beschouwen

Liefde is veelzijdig en complex

Liefde is veelzijdig en complex

SCHIEDAM - Wat beweegt kunstenaar Gijs Assmann om zijn geliefde H. meer dan 1.000 liefdesbetuigingen te sturen? En waarom deelt hij die intieme brieven met de bezoekers van het Stedelijk Museum Schiedam? Journalist Edo Dijksterhuis voert op 20 januari 2019 een openhartig gesprek met Gijs Assmann over de liefde en het kunstenaarschap. Bijzonder is dat ook H. daarbij aanwezig is.

Op deze middag vindt ook de feestelijke presentatie plaats van het boek For H., een uitgave van Art Paper Editions (APE). Deze publicatie toont een selectie van de favoriete liefdesverklaringen van H. Het verschijnt bij de tentoonstelling voor H. die nog tot en met 3 februari 2019 is te zien. Al bijna tien jaar stuurt Gijs Assmann zijn geliefde H. een handgemaakte collage per post. Dat is een dagelijkse oefening voor Assmann. 

Ritueel
De collages geven inzicht in het duizelingwekkende hoofd van de kunstenaar en nemen de rol in die het schetsboek vroeger had. Daarom zijn ze belangrijk voor zijn werk. Ze laten ook zien dat liefde veelzijdiger en complexer is dan we soms tegen onszelf zeggen. Liefde is niet statisch en duidelijk. Het leeft en mag nooit als een vanzelfsprekende waarheid worden beschouwd.

Praktisch
20 januari 2019, 14.00 uur artist talk met Gijs Assmann, in aanwezigheid van H. bij het Stedelijk Museum Schiedam. Inloop vanaf 13.30 uur. Je kunt dit evenement gratis bijwonen, als je een toegangskaartje voor het museum hebt gekocht of toegang tot het museum hebt door middel van de Museumjaarkaart. Graag aanmelden voor het evenement via info@stedelijkmuseumschiedam.nl
 

Hier en hier kun je onze eerdere artikelen lezen over de expositie van Gijs Assmann.


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker