De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Morgen Hermes-DVS - ACC en HBS - Excelsior'20

ACC verslaat HBS in finale

ACC verslaat HBS in finale

CRICKET - Vandaag heeft ACC uit Amstelveen voor het derde achtereenvolgende jaar de Twenty20 cup gewonnen. Vandaag werd op de finaledag, die in Schiedam bij Excelsior'20 werd gespeeld, door ACC eerst in de halve finale afgerekend met Punjab en in de finale met HBS.  

Foto's Ton Brökling

In de halve finale die om tien uur vanmorgen op Thurlede begon was ACC tot een totaal van 151 voor 7 gekomen (R. Zulfiqar kwam voor ACC tot een totaal van 55 runs). Het bowlen en fielden van de Rotterdammers was vanmorgen niet zo scherp als we dat van hen gewend zijn. Vervolgens kwam Punjab in de eigen batting innings niet in de buurt van het totaal van de Amstelveners. De club uit Rotterdam-Zuid was voor 117 runs all out. 

In de andere halve finale, die aansluitend om halftwee vanmiddag begon, namen HBS (Den Haag) en Dosti United (Amsterdam) het tegen elkaar op. HBS begon met batten en zette een totaal neer van 144 voor 8. De Amsterdammers kwamen niet in de buurt: 116 all out. Opmerkelijke verschijning in het elftal van HBS was de - volgende maand vijftig jaar wordende - oud-international Reinout Scholte, oud-wicketkeeper van het Nederlands elftal. Hij liet prachtig veldwerk zien en een fantastische vang een meter of tien van de boundary af, op een plek waar veel Dosti-supporters zaten. Bij de vang van Scholte felle protesten van de Dosti-supporters die meenden dat de Hagenaar bij zijn fantastische snoek- en vervolgens glijduik de bal even met de grond in aanraking had gebracht. "Wel eerlijk blijven", werd hem toegeroepen. Hij maakte een gebaar met de handen van "15 centimeter", om aan te geven hoe hoog de bal boven de grond was gebleven, en voegde eraan toe: "Kijk vanavond maar op internet, daar kun je het allemaal terugzien". Einde discussie. De gehele dag werd vandaag live uitgezonden, voorzien van deskundig live commentaar (zie op foto onder de commentatoren: oud-Hermes-DVS en nu VOC-speler en international Pieter Seelaar (rechts) en oud-Excelsior'20 speler Jacob-Jan Esmeijer (links)). De wedstrijden terugkijken en hun commentaar terughoren, dat kan dus: 

https://www.youtube.com/watch?v=dzyFV2Ef--8
Het aantal weergaven van de livestream is inmiddels bijna zevenduizend.

De finale tussen ACC en HBS begon om kwart over vijf. ACC won de toss, begon met batten en zette een totaal van 147 voor 7 neer. HBS kwam traag op gang. Toen de Hagenaars gingen versnellen na het verbruiken van meer dan de helft van de overs, leverde dat te weinig boundary's op voor HBS en werden de vangen door ACC aaneengeregen. HBS was all out voor honderd runs.


Morgen reist ACC opnieuw van Amstelveen naar Schiedam voor de Topklasse-competitiewedstrijd tegen Hermes-DVS. De verliezend finalist HBS ontvangt in Den Haag - op het veel besproken kunstgrasveld (zie ook de discussie op onze Facebookpagina) - regerend landskampioen Excelsior'20. Hermes-DVS en Excelsior'20 hadden zich niet geplaatst voor de vandaag gehouden finaledag en starten morgenochtend om 11.00 uur dus zonder twee T20-wedstrijden in de benen, zoals ACC en HBS dat wel hebben.


Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: