De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Lezing over honing in het Stedelijk Museum Schiedam

Adopteer een bijenvolk

Adopteer een bijenvolk

SCHIEDAM - Wereldwijd sterven zorgwekkend veel bijen, onder andere door de Varroamijt. De parasiet plant zich voort in ‘broed’ van honingbijen. Imker Peter Schallenberg van de Stichting Bee Serious, vertelt over zijn gevecht tegen de bijensterfte op zondag 14 januari in het Stedelijk Museum Schiedam.

De lezing van 14 - 15.00 uur is gratis en sluit aan op de tentoonstelling Sticky Business. De Verleiding van suiker in de kunst. Daarbij lieten twintig internationale kunstenaars zich inspireren door suiker en andere zoetstoffen. Honing is één van de oudste zoetmakers ter wereld.

De strijd tegen de bijensterfte is een zaak van leven of dood, vertelt imker Peter Schallenberg. ‘Bijen zijn nodig in ons ecosysteem. Wanneer er niet genoeg bijen zijn om onze gewassen te kunnen bestuiven, zullen er soorten uitsterven. Gevolg daarvan is een verschraling van onze natuur en zelfs voedselschaarste.’

Speciaal voor de tentoonstelling beschilderde de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange op initiatief van de Stichting Be Serious een bijenkast die nu is te zien in het entreegebied van het museum. Bezoekers kunnen honing kopen en eventueel een bijenvolk adopteren.

Zondag 14 januari 2018, 14 - 15.00 uur, gratis excl. toegang tot de tentoonstelling, lezing over bijen van imker Peter Schallenberg in Stedelijk Museum Schiedam.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: