De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In memoriam Henk Groenewegen

Alleen de dood kan me nog verrassen

Alleen de dood kan me nog verrassen

SCHIEDAM - Gisteravond 30 augustus 2018 is Henk Groenewegen om elf uur 's avonds in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam overleden. In december zou Henk 70 jaar oud zijn geworden. Henk Groenewegen was getrouwd met Sonja. Samen kregen zij twee kinderen, dochter Karin en zoon Jeroen. Henk laat een vrouw, twee kinderen en vier kleinkinderen achter. 

door Jan Schrijver

Henk was een markant persoon in de Schiedamse gemeenschap. Zo was hij enige jaren actief in de gemeenteraad voor Gemeente Belangen Schiedam. Voor de raadsverkiezingen van 2014 stond hij op de lijst voor Leefbaar Schiedam. Hij werd koninklijk onderscheiden voor zijn maatschappelijke werk en zijn vrijwilligerswerk voor de omroep. Henk was een fervent sportliefhebber. Zelf trok hij de kicksen aan bij HBSS. Aan de zijlijn van de sportvelden was hij met grote regelmaat te vinden, vroeger bijvoorbeeld om zijn broer Coen in het eerste bij Hermes-DVS te zien spelen en tot voor kort om verslag te kunnen doen voor de Stadsomroep Schiedam. Vele jaren was hij actief voor de Stadsomroep, onder meer als gastheer tijdens de talkshows zoals Café Lokaal en Wenneker Live.

Enkele maanden geleden werd zijn collegavrijwilliger en vriend Jan Willem de Boer door de Stadsomroep - na de fusie met PopUpTv - abrupt van het toneel geschoven. Dat raakte Henk in het diepst van zijn ziel. Voor hem was er maar één mogelijk antwoord: per direct zijn werkzaamheden neer te leggen voor de omroep. Op 26 april van dit jaar tekenden we het volgende op uit de mond van Henk: "Dat ze willen verjongen is me bekend, maar dat kun je ook op een elegante manier doen. Ik ben ook op gesprek geweest bij het bestuur. Mij werd te verstaan gegeven dat ik me kritisch had uitgelaten de laatste tijd over de ontwikkelingen en mij werd gezegd 'wat zou je ervan vinden dat je gaat stoppen'. Daarbij werd me een afscheidsreceptie in het vooruitzicht gesteld. Ik kreeg 14 dagen de tijd erover na te denken. Die heb ik niet nodig gehad. Wat er nu met mijn maat Jan Willem is gebeurd, trek ik me ook aan. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en het bestuur medegedeeld dat ik per direct gestopt ben. En dat na 30 jaar radio- en 15 jaar tv-maken als vrijwilliger. Het is wel triest zo'n exit voor ons als vrijwilligers, na wat we in al die jaren voor elkaar hebben gekregen. Zuur is het."

Henk verkeerde helaas niet in wat je noemt een blakende gezondheid, maar dat er zo plotseling een eind aan zijn leven zou komen, had niemand verwacht. Enige dagen geleden stootte Henk zijn buik. Het deed niet alleen veel pijn aan zijn buik; het had ook tot gevolg dat zijn darmen niet meer wilden functioneren. Dat verstoorde ook zijn andere vitale functies. Gisteren, donderdag, werd in het Rotterdamse ziekenhuis een alles-of-niets medische actie gestart om Henk te redden. Het werd niets. Gistermiddag belde Sonja met Henks maten Jan Willem de Boer en Karel Leeuwangh om hen dit trieste nieuws te melden, zodat zij gisternamiddag nog persoonlijk afscheid konden nemen. Jan Willem: "We zaten om een uur of vijf bij Henk aan bed. Hij had weliswaar pijnstillers, maar was nog goed bij. We hebben de kans gehad om nog wat markante anekdotes uit onze ruim dertig jaar samenwerken en vriendschap in herinnering te brengen. Henk heeft in de afgelopen jaren meerdere malen gezegd tegen ons,'ik heb een mooi en goed leven gehad. Alleen de dood kan me nog verrassen'. Toen de dood zich gisteren dus aankondigde, bleef Henk echt Henk. Hij zei ons: 'Je mag verdietig worden, maar beloof me, je moet doorgaan met wat je doet.' Karel en ik hebben vrijdagmorgen - zoals we dat gebruikelijk waren met z'n drieën te doen op vrijdagmorgen - ons balletje gehakt gegeten. We zullen doorgaan Henk, dat is beloofd, maar we gaan je ontzettend missen maat."

24 commentaar(en) op artikel "Alleen de dood kan me nog verrassen"

Henk bedankt voor alles. Dit verhaal doe ik in de geschiedenisboeken van VVK want jij weet dat ik dat bij hou. Jij verdient ook om in de boeken te staan zodat je niet vergeten wordt. Ik wens jouw vrouw, kinderen en familie en JW je maat heel vel sterkte met dit grote verlies. Henk ga boven verder met je interviews.

Door: Willem van Ravens Op:

Altijd onwijs intens genoten van Café Lokaal op de vrijdagmorgen tussen 10 en 12 met sidekick

Henk Groeneveld.....Lekker lallen in de goede zin des woord opgevuld met prachtige ouderwetse vaak Nederlandstalige muziek.....

Henk boven zal je de rauwe eieren zelf moeten vangen voor een basisplaats RIP .

Door: Erik Dulfer Op:

We zullen je missen in de straat altijd een praatje altijd zwaaien

Dag buurman

Door: Landman Op:

niet Henk maar Teun Groeneveld

Door: Erik Dulfer Op:

Lieve henk

Bedankt voor je lieve woordjes

Je goeie advies

Wat gaan we je missen😞

We zullen altijd aan je blijven denken dat gaat nooit voorbij

We wensen sonja je kinderen kleinkinderen en de rest van je familie onwijs veel sterkte met dit grote verlies dag lieve henk 😔

Door: Claudia Op:

Wat een man ook in de jaren bij koning en Hartman in Delft

Ik zou graag willen weten wanneer ik hem de laatste keer kan bewijzen.

Veel sterke in deze dagen.

Frans Hubel

Door: Frans Hubel Op:

Lieve Henk jaren kende we je al via het voetballen en ineens was je de zwager van onze nieuwe buren 17 jr geleden. We hebben altijd nog van je kunnen genieten bij de feestjes van onze buren, we zullen je missen! Lieve Sonja Karin Leon Anouk Tommy Jeroen ariane mick fenna en mijn buurtjes en kids dikke knuffel voor jullie en veel sterkte! Rust zacht Henk 😘😘

Door: MArian Op:

Echt erg, was een top vent, mijn grote vriend in de raad, zal je missen.

Door: Eric zwennis Op:

Henk, je was iemand met het hart op de tong. Zeggen waar het op staat.

Iedere vrijdag luisterde ik tussen tien en twaalf naar cafe lokaal. Ik moest altijd lachen om de opmerkingen die je dan plaatste. Het zat je ook vreselijk dwars dat jij en Jan-Willem en Karel moesten stoppen met reportages voor radio en tv. zoals reeds aangegeven bij het in memoriam. Met mij zullen vele Schiedammers je missen.

Door: Robert Schaeffer. Op:

Een Prachtmans waarbij ik graag aanschoof voor een Interview

Rust zacht Henk

Sterkte voor n ieder die Henk gekend heeft

Door: Louis Op:

henk bedankt je heb veel voor schiedam gedaan rust zach

Door: jw.keemink Op:

Mijn allerbeste vriend Henk Groenewegen is overleden. Ontzettend verdrietig ben ik. Altijd in goede en slechte tijden hebben wij elkaar gesteund. Altijd een lach maar ook soms een traan. Je hebt zoveel mensen plezier ook plezier gebracht dat is met geen pen te beschrijven. Ik wens Sonja, Jeroen en Ariane, Karin en Leon

ontzettend veel sterkte. Rust zacht kanjer.

Nico.

Door: Nico van Slobbe Op:

mjin man en ik luister altijd na jullie progamanu jullie er niet meer zijn luister ik nooit meer naar radio Schiedam het is beter te stopen met hele radio Schiedam een word wat een puinhoop onkunde

Door: van der heide de jonge Op:

Henk je blijft altijd in mijn herinnering als voetbalmaatje en onze contacten in de haven.

Door: Klaas gijze Op:

Adieu Henk!

Familie en vrienden alle sterkte en kracht toegewenst.

Buurjongen Marcel.

Trots dat ik even jouw collega mocht zijn!

Door: Marcel Gootjes Op:

Rust Zacht Henk, wat heb ik genoten van de uitzendingen van Café Lokaal. Je draaide wel eens een verzoeknummer voor me, o.a. Heaven van BO. Ik ga hem nu voor jou opzetten. Sonja, kinderen en kleinkinderen ,heel veel sterkte, met dit grote verlies.

Door: Corrie de Jong Op:

Er is een parel heengegaan een die straalde in al zijn weerga. Ik zal je als mens met een geweldige humor missen.

Door: Hans Vorstenbos Op:

Henk je was een markant figuur in Schiedam. Rust Zacht

Sonja kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor nu en in de toekomst. Ook de rest van de familie veel sterkte.

Door: Arie en Corrie Langeveld Op:

Henk was met zijn imposante verschijning en welluidende stem zo'n beetje de Gerrit den Braber van de lokale omroep. Het is onwerkelijk hem nooit meer te zien en horen bij leven. Veel stekte voor Sonja en de kinderen, Jan Willem en Karel en verder iedereen die hem gekend heeft.

Door: Peter Frings Op:

Ik heb ook nog met Henk en JW gewerkt in het programma Sandwich dat na cafe lokaal kwam.

Hij was mijn steun en toeverlaat bij de radio. Oh JW en natuurlijk Sonja

heel veel sterkte met dit enorme gemis !

Door: Trudy Berends Op:

Ik heb in mijn jaren bij Koning en Hartman de gesprekken die ik aan het eind van de dag met Henk heb gevoerd altijd enorm gewaardeerd! Rust zacht Henk.

Door: Hans van der Last Op:

Ik zal je missen Henk, je was een geweldig mens en hele fijne collega die ik altijd mocht bellen voor wijze raad en advies Dat zal ik mij altijd blijven herinneren als ik aan je denk.

Door: pieter bos Op:

Henk ik zie je nog zo voor me met JW met kerstmutsjes op in de Grote Oliebollenshow. Hilarisch en pure camp. Thuis werd er gezegd: Ga je weer naar die twee sufferds op LookTV kijken? Maar, er gebeurde wat. Jij onderuit gezakt met je buik een halve meter boven de tafel en naast je JW die dacht dat hij de koning, keizer van Schiedam en LookTV was. Technisch ging er op zaterdag altijd van alles mis. Dan was er weer geen geluid, dan weer geen beeld. Alles op technisch gebied wat er mis kon gaan heb ik voorbij zien komen. Toch keek ik elke zaterdag. Ik was benieuwd waar ik me weer over kon ergeren, verbazen of verwonderen. Jij was altijd kritisch, nuchter en soms heerlijk nors en JW zogenaamd de ideale schoonzoon. Henk nog 1 ding: Ik ga je missen!

Door: Jan Op:

Zwaar verlies.,maar we zetten zijn werk door,Overgave is geen optie,

Door: Thomas Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: