De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

AOV wil Ruseler als wethouder

AOV wil Ruseler als wethouder

SCHIEDAM - De fractie van het AOV (Algemeen Ouderen Verbond) stelt Duncan Ruseler (35) kandidaat voor het wethouderschap van de gemeente Schiedam. Naar verwachting vindt de benoeming eind januari 2019 plaats.

De AOV-fractie meldt in een persbericht in Duncan Ruseler een kandidaat gevonden te hebben met Schiedamse wortels. Hij begon zijn loopbaan als medewerker van de fractie Leefbaar en later als assistent van het college van burgemeester en wethouders in Schiedam. Hij heeft ook in Rijswijk gewoond en was toen bestuurslid van de lokale VVD. Hij is bestuurskundige en werkte als bestuursadviseur in verschillende gemeenten in Noord Holland, op dit moment als bestuursassistent van B&W in Haarlem. De geboren en getogen Schiedammer woont in Schiedam Oost. Hij is als vader van twee kinderen betrokken bij hun school en kinderdagverblijf. 

Het wethouderschap is vacant door het vroegtijdig vertrek van AOV-voorvrouw Catelijne de Groot (zij trok zich in oktober terug; bij haar werkgever de gemeente Delft loopt een onderzoek naar het functioneren van de afdeling schuldhulpverlening, van welke onderdeel zij deel uitmaakte voordat zij aan het werk ging als wethouder). Het AOV geeft aan te hebben gezocht naar een Schiedammer met een hart voor de stad om haar te vervangen. In deze zoektocht heeft de fractie aan Duncan Ruseler gevraagd zich kandidaat te stellen voor deze functie.

Het AOV heeft op 10 december jl. met de coalitiegenoten gesproken over deze kandidatuur. Ondertussen zijn alle fractievoorzitters geïnformeerd. Nu de kandidaatstelling bekend is, starten de voorbereidingen voor een spoedige benoeming. De voorzitter van de gemeenteraad zal de datum van de installatie bekendmaken. Duncan wordt dan verantwoordelijk voor de portefeuille Financiën, Cultuur, Archief, Dienstverlening en Duurzaamheid.

Foto door Eduard Terpstra
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: