De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Meer dan 26.500 bezoekers

Art Rotterdam 2018 geslaagd

Art Rotterdam 2018 geslaagd

ROTTERDAM - De internationale kunstbeurs Art Rotterdam 2018 die van 8 - 11 februari gehouden werd in de Van Nellefabriek - net over de grens van Schiedam in de Spaanse Polder - mag terugkijken op een geslaagd evenement. Het aantal bezoekers van 26.500 overtrof de verwachtingen en lag enkele duizenden boven het aantal van vorig jaar. 

Het was vandaag een drukte van belang, zowel oud als jong genoot van de sfeer in de monumentale Van Nellefabriek. Er werd goed gekocht en verkocht. Sommige standhouders, die zowel uit binnen- als buitenland - van Parijs tot New York - kwamen, moesten zelfs nee verkopen. Behalve potentiële kopers was er ook veel publiek dat gewoon uit nieuwsgierigheid aanwezig was. Niet in de laatste plaats ook om de voormalige koffie-, thee- en shagfabriek aan de Delfshavense Schie van binnen te zien. Het gebouw geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland, een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Het werd juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed verklaard.

Op de beurs was in een aparte hal werk te vinden van beginnend kunstenaars die in 2016 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen van het Mondriaan Fonds. 'Een soort vrijstaatje bij de beurs', zoals curator Stijn Huijts het onder woorden bracht. Hier vonden ook diverse performances plaats.

Daarnaast kon het publiek op diverse plekken zelf ontdekkingen doen, zoals met een virtual realitybril een getekend landschap binnengaan, of zichzelf in complete stilte onderdompelen in een loodsje buiten op het fabriekterrein. Ook het onderdeel 'Projections' was een segment in de beurs, waar mensen konden ontdekken: gezeten op banken of rondslenterend van de diverse video-installaties genieten. Sommige stands van galeriehouders waren populair om foto's te maken als bezoekers van elkaar, bijvoorbeeld om te kleurstelling die eruit sprong, lekker rose bijvoorbeeld, altijd handig om door te sturen naar 'je Valentijn', aanstaande woensdag. Ook was er een onbemande installatie om met een fraai decor op de achterrond selfies van twee personen te maken en vervolgens naar je te laten mailen. 

De NN Group Art Award, een kunstprijs voor uitzonderlijk talent, werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Winnares van de geldprijs van 10.000 euro was Pauline Curnier Jardin.

Foto's: Louise Melchers (maak de foto's hieronder groter door erop te klikken)

1 commentaar(en) op artikel "Art Rotterdam 2018 geslaagd"

Inderdaad erg leuk evenement in prachtige omgeving met aandacht voor de inwendige mens. Heel veel interessante kunstwerken en mensen te zien. Volgend jaar zeker gaan kijken.

Door: Frank Faber Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: