De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hermes en Excelsior nog in de race voor de T20-cup

Bekerfinale cricket bij Hermes-DVS

Bekerfinale cricket bij Hermes-DVS

SCHIEDAM - Voor de cricketers van Hermes-DVS en Excelsior'20 wacht mogelijk een druk weekend. Beide teams zijn nog in de race voor de T20-cup - het bekertoernooi van de cricketbond - en moeten zaterdag vól aan de bak. Vandaag maakten de hoge heren van de KNCB het vervolgprogramma bekend en werd tevens aangekondigd dat de finaledag op zaterdag 21 juli in Schiedam bij Hermes-DVS wordt verspeeld.

door Ton de Leede (foto's Ton Brökling)

De blauwwitten, 1e in de Rijnmond-poule, hoeven zaterdag aanstaande slechts één keer te schitteren om zich voor het eindspel te plaatsen. Eerst moeten de hoofdklassers Rood&Wit en VVV uitmaken, om 13.30 uur op het nieuwe terrein van Hermes, wie de tegenstander wordt van Hermes. Later op de dag, om 17.00, mag de winnaar tegen Hermes en wordt beslist wie naar de finaledag mag.

Het tobbende Excelsior'20, 2e in de poule van Rijnmondclubs, heeft een net iets langer traject af te werken wil het blijven meedoen om de prijzen. De Schiedamse kampioen moet afreizen naar het veld van ACC in Amstelveen. Deze zaterdag de 14e juli is HCC, de nummer 3 van de Haaglanden-poule, de opponent. Mocht Excelsior'20 dit duel winnen dan speelt het vervolgens om 17.00 uur op ACC tegen VRA voor een plekje op de finaledag. 

Bovenstaand is zo duidelijk mogelijk uitgelegd en met zo min mogelijk uitstapjes. Bij verdere vragen is altijd de redactie van De Schiedammer Online bereid voor uitleg te zorgen. Je eventuele vragen kun je hieronder in het commentaarvak posten. 

Vorig jaar vond de finaledag eveneens in Schiedam plaats, op zaterdag 15 juli bij Excelsior'20. Het was een sportief spektakel, dat de gehele dag door de KNCB live via internet werd uitgezonden en van deskundig commentaar werd voorzien, waarbij in de pauzes onder meer beelden van het historische Schiedam getoond werden. Het belooft opnieuw een heel spektakel te worden, dat zowel promotie voor de cricketsport als voor de cricketminded stad Schiedam zal zijn.

Op de foto boven de winnaar van 2017, ACC

Op de tweede foto onder (maak de foto groter door erop te klikken) de commentatoren vorig jaar, oud-Hermes-DVS en nu VOC-speler en international Pieter Seelaar (rechts) en oud-Excelsior'20 speler Jacob-Jan Esmeijer (links)

2 commentaar(en) op artikel "Bekerfinale cricket bij Hermes-DVS"

Geen duidelijke uitleg betreffende de wedstrijden van Excelsior 20. Er wordt reeds in het verslag van uitgegaan dat het niet erg duidelijk is.

Door: Robert Schaeffer Op:

1e partij tegen HCC op ACC-terrein om 13.30 uur. 2e wedstrijd bij eventuele winst OOK op ACC tegen VRA om 17.00 uur.

Door: Ton de Leede Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: