De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Boekhandel Ringeling bestaat 50 jaar

Boekhandel Ringeling bestaat 50 jaar

SCHIEDAM - Boekhandel Ringeling op het Broersveld nummer 152A bestaat deze week vijftig jaar. In 1923 startte de familie Baarzen op dit punt een winkel. In 1968 werd de winkel overgenomen door de vader van Frank Ringeling, die nu eigenaar van de winkel is.

In de tijd van de familie Baarzen fungeerde de winkel als boekhandel, bibliotheek, stencilinrichting en boekbinderij. In 1968 werd de winkel overgenomen door Ringeling sr. Al snel maakte de functie van boekhandel en bibliotheek plaats voor de verkoop van kantoorartikelen.

Frank Ringeling kwam in 1968 na de overname van de winkel door zijn vader direct bij zijn vader in de zaak werken. Anno 2018 is Frank Ringeling de 65 gepasseerd maar werkt hij nog door als ondernemende kantoorboekhandel. Jan Willem de Boer ging bij de jubilaris op bezoek, zie hier het interview door Jan Willem. 

1 commentaar(en) op artikel "Boekhandel Ringeling bestaat 50 jaar"

Prima die samenwerking van deschiedammeronline met Jan Willem de Boer. Die op een schandelijke manier buitenspel gezet is door het nieuwe bestuur van radio

Schiedam en Look tv onder leiding van F.Ockerse, na meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk! Jan Willem is te volgen op YouTube. Schiedamjwtv en op Facebook.

Door: R.Schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: