De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Boxma weg wegens Kraam

Boxma weg wegens Kraam

SCHIEDAM/ROTTERDAM - De Schiedammer Han Boxma is opgestapt als lid van de raad van toezicht van het Franciscus & Vlietland, omdat hij zich niet kan verenigen met het wegtrekken van de kraamzorg uit Schiedam. De raad van toezicht hoort uit vijf personen te bestaan, maar bestond uit vier personen (er was al één vacature) en bestaat na het opstappen van Boxma dus uit nog slechts drie personen.

Bij de actie voor het Vlietland, voordat de delegatie naar Franciscus in Rotterdam vertrok, ging het verhaal al onder de delegatieleden dat de op zich al te kleine raad van toezicht niet volledig zou zijn. Op het plein voor het Vlietland tijdens de manifestatie als toeschouwer aanwezige marketing & communicatiemedewerkster Emilie Lever, zei toen desgevraagd tegen De Schiedammer Online er niets van te hebben vernomen, dat de raad van toezicht niet volledig zou zijn. "Een last minute geboekt wellicht door Boxma?", schreven wij toen. Na het ritje van de delegatie naar de Rotterdamse locatie bleek Boxma inderdaad niet aanwezig te zijn en bleek de ontvangst door de resterende drie toezichthouders bijzonder ongastvrij te zijn, een Gasthuis onwaardig.

Op de site van het ziekenhuis staat inmiddels de nieuwe samenstelling van de raad van toezicht vermeld:

"De Raad van Toezicht van Franciscus Gasthuis & Vlietland bestaat momenteel uit de volgende personen:Dhr. Drs. C.T.L. Korthout,
Mw. Drs. M.E. Rompa-Kunst
Dhr. Mr. H.L.M. Grijpink
Vacatures"

Een ander verhaal dat nu gaat is dat 'grote klant' DSW 'not amused' is met uitkomst en de manier van besluitvorming van het fusieziekenhuis en dat deze grote klant druk zou gaan uitoefenen op de raad van bestuur, meer in het bijzonder op de voorzitster ervan, Roos van Erp-Bruinsma.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: