De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De dokter stuurt je op bootcamp

De dokter stuurt je op bootcamp

SCHIEDAM - Vandaag start in Schiedam Noordrand een pilot met Bewegen op Recept. Inactieve inwoners krijgen via een verwijzing vanuit de gezondheidszorg de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te bewegen en te sporten. 

Vorig jaar is gestart met een samenwerking tussen huisartsengroep Kethel en fysiotherapie Hofstra, waarbij patiënten met diabetes, COPD of hart- en vaatziekten worden doorverwezen naar de bootcampgroepen van Hofstra. Na vier maanden bleek dat een groot aantal deelnemers niet hoefde te starten met medicatie of kon minderen. 

Bewegen op recept
Vanwege dit succes wordt deze interventie met hulp van de gemeente Schiedam grootschaliger ingezet onder de noemer Bewegen op Recept. Huisartsengroep Kethel gaat chronisch zieken die weinig tot niet bewegen het beweegrecept voorschrijven. Naast  bootcamp hebben zij nu de keuze uit drie andere activiteiten, namelijk bewegen op muziek, wandelen op niveau en fitness. Deze activiteiten worden aangeboden door respectievelijk de Fietsende Fysio, Fysiotherapie Schiedam Noord en Sportinstituut Schiedam.

Bijzondere samenwerking
Wethouder Nathalie Gouweleeuw is enthousiast over de bereikte resultaten en het vervolg: “Wat een fantastisch initiatief! Veel mensen weten wel dat bewegen goed is voor hun gezondheid, maar toch beweegt lang niet iedereen. Dat de gezondheidszorg en sportaanbieders samen de handen ineen slaan om meer mensen in beweging te krijgen, is een prima ontwikkeling. Een samenhangende aanpak van alle factoren die invloed hebben op de gezondheid van onze inwoners juicht de gemeente toe!”
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: