De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Reis naar de wereld van de dino's en fossielen

Durf jij in de zomertijdmachine?

Durf jij in de zomertijdmachine?

SCHIEDAM - Tijdens de zomervakantie zijn er op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur weer activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Van 16 tot en met 20 juli reis je af naar de wereld van de dino's en fossielen.

Op maandag 16 juli kun je met de zomertijdmachine reizen naar de tijd van de dino's en de oermens, die nog moesten jagen en verzamelen. Onder leiding van Stefanie Kampman kun je een rariteitenkabinet maken, een soort prehistorische wereld onder een stolp. Woensdag 18 juli leer je meer over fossielen en maak je met diverse materialen je eigen fossiel. Vrijdag 20 juli kun je in de Biblioscoop de film Early Man (6+) zien. 'Early Man' speelt zich af aan in een tijdperk waarin prehistorische schepsels en mammoeten over onze planeet wandelden en vertelt het verhaal over de kleine Dug, die door zijn grootte niet echt geschikt is als holbewoner.

Op de eerste verdieping van de Korenbeurs vind je gedurende de gehele vakantie een verzameling voorwerpen die Tristan Tange heeft opgegraven in de binnenstad van Schiedam. Daar vind je voorwerpen van alle periodes waar de tijdmachine deze zomer gaat stoppen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, voor de workshops op maandag en woensdag is het aantal plaatsen beperkt. Wil je er zeker van zijn dat je mee kunt doen? Meld je dan aan via de agenda van de bibliotheek.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: