De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Van Blue Monday naar Feel Good Day in Schiedam

Een dag om je goed bij te voelen

Een dag om je goed bij te voelen

SCHIEDAM – Vandaag vond in het Wennekerpand in Schiedam een evenement voor 60-plussers plaats: van Blue Monday naar Feel Good Day. Elke 60-plusser uit Schiedam of Vlaardingen was welkom.

door Louise Melchers

Er werd een programma geboden met als doel te ontdekken wat ontmoeten, samen, creëren, plezier, gezondheid en zinnig leven allemaal kunnen inhouden als je 60+ bent. Er waren zo’n 80 bezoekers op afgekomen uit diverse levenscategorieën, van bijna 60 tot rond de 90. Alle bezoekers kregen drie workshops aangeboden: zingen, een stilleven schilderen met een gekleurde bril op en ‘Zinnig Leven’, voorbeelden van activiteiten of cursussen die je ook op oudere leeftijd kunt doen.

Hoe zorg je ervoor dat je niet vereenzaamt als je ouder wordt en wanneer begin je daar eigenlijk mee? Hoe krijg je meer energie of kun je meer uit je leven halen? Met andere woorden: hoe zorg je voor een 'Zinnig Leven'? Twee psychologen van Avant sanare gingen in gesprek met de aanwezigen en vertelden dat er in elk geval drie belangrijke elementen zijn: iets betekenen voor anderen; je levensverhaal tijdig aanpassen, maar vooral ook: blijven leren. 

Dirigente Otillie van der Jagt van 'Koren onder de Molens' gaf een workshop zang. Hoewel veel aanwezigen hier erg tegenop zagen en dachten dat ze niet konden zingen, liet Otillie ze ervaren dat dit echt wel meeviel en binnen korte tijd werd er uit volle borst meegezongen. 

Kunstenares Yvon Koopman liet de aanwezigen aan de slag gaan met het tekenen of schilderen van een stilleven. Maar het zou Yvon Koopman niet zijn als daar geen bijzonder element aan toegevoegd zou zijn en dat was natuurlijk ook deze keer. Eerst beplakte je namelijk een bril met allerlei kleuren doorzichtig plastic en met deze bril op ging je aan de slag en werd er hard gewerkt.

Wethouder Patricia van Aaken kwam de aanwezigen toespreken en benadrukte het belang van actief betrokken blijven bij de samenleving. De meeste aanwezigen hadden daar niet echt moeite mee en maakten er een gezellige dag van.

De dag werd georganiseerd door Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland, in samenwerking met Gemeente Schiedam, Gemeente Vlaardingen, Seniorenwelzijn, DOCK, Stichting Mooi Werk en KijkopWelzijn en werd deze eerste keer gratis aangeboden. Aan aanwezigen werd gevraagd actief mee te denken over een vervolg op deze dag. 

Fotobijschriften: wethouder Patricia van Aaken spreekt de aanwezigen toe; het koor in de praktijk onder leiding van dirigente Ottilie van der Jagt en de workshop ‘stilleven’ onder leiding van kunstenares Yvon Koopman.

Hier zie je een kort live-interview met Kees van der Tuijn door Louise Melchers.

Hier zie je een livereportage die Jan Willem de Boer van JW TV maakte.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: