De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Op de Hoogstraat:

Een feestelijk ballonnetje oplaten?

Een feestelijk ballonnetje oplaten?

SCHIEDAM - Op de Hoogstraat 37-A gaat zaterdag 19 januari aanstaande om 14.00 de nieuwe winkel Lovedeco open. Bij de officiële opening van deze aanwinst op de Hoogstraat zullen niet alleen de champagneflessen worden ontkurkt, maar zullen er ongetwijfeld ook de nodige kleurrijke ballonnen de lucht ingaan. Of niet?

door Jan Schrijver (foto door Louise Melchers)

In de winkel van Iris Nederend (25) en Marco Ruissen (27) draait het namelijk allemaal om ballonnen. Een verjaardag, een geboorte, een jubileum of Valentijnsdag, je kunt er voor elke gelegenheid ballonnen kopen. Die kun je bijvoorbeeld laten bedrukken met je tekst naar keuze. Je kunt ze als bouwstenen gebruiken om levensgrote figuren te maken. Je kunt een (kleine) heliumfles kopen en een pakket aan ballonnen, om zelf de ballonnenclown uit te hangen. Bijzondere gelegenheden hebben vaak met cijfers te maken, die zijn er ook te koop.  Maar de ballonnen de lucht in laten gaan? Nee, dat zou slecht zijn voor het milieu. "Helaas zorgen ballonoplatingen voor onnodig zwerfafval. Om dit te voorkomen zal Lovedeco dan ook niet meewerken aan het oplaten van ballonnen. Alle ballonnen die verkocht worden bij ons worden voorzien van gewichtjes om ook het per ongeluk oplaten van ballonnen te voorkomen", zo licht Marco toe (zie verder zijn toevoeging onder het artikel). 

Iris en Marco begonnen hun speciale ballonnenwinkel van huis uit - net over de gemeentegrens in Rotterdam West -  maar vonden het de hoogste tijd worden om niet alleen via internet maar ook vanuit een fysieke winkel te verkopen. "Wij willen een beleefwinkel zijn, en dat kun je veel beter in een echte winkel dan via een internetwinkel." Daarvoor streek het stel in Schiedam neer, want, zegt Iris, "de Hoogstraat is een straat die geleidelijk aan weer vol zal komen met winkels, het is een parel die aan glans gaat winnen en die ontdekt zal gaan worden, die ook mensen uit de regio zal gaan trekken naar de winkels hier." 

Iris en Marco kregen op 28 december jl. de sleutel van het winkelpand. Ze hebben flink geklust de afgelopen weken, zodat de winkel - vooruitlopend op de officiële opening - nu reeds open is. Om dat voor de middenstand op de Hoogstraat duidelijk te maken, brachten ze de afgelopen dagen bij elke collegawinkelier een ballon in de vorm van een hart. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

1 commentaar(en) op artikel "Een feestelijk ballonnetje oplaten?"

Wij van lovedeco vinden dit uiteraard een super leuk artikel.

Alleen in tegenstelling tot wat er geschreven staat zullen er zeker geen ballonnen de lucht in worden gelaten. Wij van Lovedeco begrijpen de symboliek van het ballonnen oplaten maar al te goed. Helaas zorgen ballonoplatingen voor onnodig zwerfafval. Om dit te voorkomen zal lovedeco dan ook niet meewerken aan het oplaten van ballonnen en zoeken naar alternatieven. Alle ballonnen die verkocht worden bij lovedeco worden voorzien van gewichtjes om ook het perongeluk oplaten van ballonnen te voorkomen.

Door: Marco (eigenaar lovedeco) Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: