De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Fusie Stadsomroep en PopUpTv

Fusie Stadsomroep en PopUpTv

SCHIEDAM - De Stadsomroep en PopUpTv koersen af op een  gezamenlijke toekomst als lokale omroep voor Schiedam. In de komende maanden wordt gebouwd aan een organisatie nieuwe stijl, waarin het beste van de twee omroepen is samengebracht. Gesprekken over een krachtenbundeling worden al ruim twee jaar gevoerd, maar zijn de afgelopen maanden in een stroomversnelling beland. 
 
Het proces van samengaan wordt gecoördineerd vanuit de Stadsomroep door een nieuw bestuur, dat op 2 april is aangetreden. Phons Ockerse vervult hierin de rol van voorzitter. Hij wordt ondersteund door John van Oudenaarde, Sander Versluys en Yde Dragstra. Ockerse en Dragstra vormden samen al het bestuur van PopUpTv en blijven tot 1 december ook actief in deze rol. Zo willen zij een maximale bijdrage leveren aan een soepele integratie.  

Het oude bestuur van de Stadsomroep, bestaande uit voorzitter Ton van Gestel, Cor van Tilborg en Henk Eikenbroek, kondigde in oktober vorig jaar aan versneld terug te zullen treden. Het drietal heeft inmiddels met een gerust gevoel afscheid genomen. Van Gestel: “De afgelopen jaren zijn wij erin geslaagd om de Stadsomroep financieel gezond te maken en de technische en facilitaire voorwaarden te scheppen voor een goede lokale omroep. Het beoogde samengaan met PopUpTv biedt nu de gewenste ruimte voor programmatische verbeteringen.” 

Het is de bedoeling dat de nieuwe, gezamenlijke omroep eind dit jaar een feit is. Wat er inhoudelijk precies gaat veranderen, wordt de komende tijd duidelijk. Zeker is dat de focus meer zal komen te liggen op het brengen van actueel nieuws. Voorzitter Phons Ockerse: “Als Schiedammer moet je in de nabije toekomst dag en nacht terecht kunnen bij de lokale omroep om snel te worden bijgepraat via radio, tv en internet. Wij hebben de ambitie om samen dé toonaangevende nieuwsorganisatie te worden in de stad.” 

De omroep nieuwe stijl krijgt ook een nieuwe naam. Ockerse: “Wij willen een frisse start maken en één herkenbaar merk neerzetten. Nu zijn er nog vier namen in omloop: Stadsomroep Schiedam, Radio Schiedam, Look TV en PopUpTv. Daar gaan we verandering in brengen.” De nieuwe naam is wel al bekend, maar wordt nog niet bekendgemaakt. Dat zal medio 2018 gebeuren. 

De locatie voor de nieuwe lokale omroep wordt het Wennekerpand. "Dat lijkt ons een logische keuze. Daar is nog niet lang geleden grondig verbouwd en liggen onder meer de voor de radio- en televisieuitzendingen nodige kabels", zegt Sander Versluys. 

Lees ook: Ted Konings stopt als hoofdredacteur, Terry Bouhuizen gestopt als directeur.

Foto: teleurgestelde gezichten in 2016 toen bemiddelaar Eric Wehrmeijer bekend moest maken dat het hem niet gelukt was om PupUpTv en Stadsomroep Schiedam samen te laten werken Zie voor dit artikel http://deschiedammeronline.nl/Artikel-Detail/omroepen-niet-samen

 

Neem een gratis abonnement op De Schiedammer Online... Hoe je dat doet? Door ons te volgen op Facebook. We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over nieuwsmedia in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

2 commentaar(en) op artikel "Fusie Stadsomroep en PopUpTv"

Jan-Willem de Boer, Patrick de Boer én good old Henk Groenewegen, passen toch zeker ook in dit plaatje...? Of worden ze na jaren, afgedankt. Ik hoop toch en velen met mij,van niet. Hier lees ik niets over in dit artikel.

Door: Robert Schaeffer Op:

We moeten ons realiseren dat een volwassen lokale omroep niet kan drijven op de liefhebberij van een onderwijzer of maker van kiekjes. De professionalisering is dan wel voorbereid door mensen als Jan Willem en Patrick de Boer of Henk Groenewegen. Maar de tijd van hun gedrevenheid is al eerder voorbij. Er zijn in onze stad niet zoveel professionals die de volgende stap kunnen maken en dit is ook gevolg van het voorgaande team maar mijn interesse als vakman was tot dusver matig geprikkeld. Het moet mogelijk zijn voor een verfrist bestuur om te beseffen dat het maken van lokale radio en televisie eisen stelt die goedwillende amateurs niet kunnen waarmaken. Ik waarschuw er wel voor niet de NPS of NOS radio uit te gaan hangen. Een locale omroep dient anders in elkaar te zitten

Door: Bram Uil Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: