De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Open huis Midden Delfland Vereniging

Ga het dak van de A4-tunnel op

Ga het dak van de A4-tunnel op

SCHIEDAM - Dinsdagavond 22 mei houdt de Midden-Delfland Vereniging 'open huis' op het dak van de A4-tunnel. Het Midden-Delflandgebied is de groene long en achtertuin voor stedelingen uit  Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Er worden wegen en paden aangelegd en bomen geplant. Zijn we daar tevreden mee? Of moet het meer of anders?

Stadsecoloog Hans de Kruijf vertelt over randen en grenzen van het buitengebied. Hoe gaat de stedeling om met de natuur in het gebied, en komen de boeren en de buitenlui wel in de stad? Paul Sporken van de Schiedamse Molens belicht heden en verleden van de Babbersmolen, een poldermolen uit 1710 waar met hulp van een groep vrijwilligers het leven van 100 jaar terug zichtbaar wordt gemaakt. Daarnaast wordt bij de molen watereducatie gegeven.

Voorzitter Koos Karssen: ‘We zijn te gast op het Sportpark Willem-Alexander en heten iedereen, lid of geen lid, van harte welkom op onze eerste stadsbijeenkomst. De toegang is gratis, wij trakteren!’ Start: 20.00u, inloop vanaf 19.30u. Sportpark Willem-Alexander, Zoomweg, Schiedam (voor routeplanners gebruik Brederoweg, volg borden Sportpark).

Filmpje
Op de website van de vereniging onder Video’s staat een filmpje met Hans de Kruijf bovenop het dak van de A4-tunnel: www.middendelflandvereniging.nl

Foto: Hans de Kruijf op het dak van de A4-tunnel

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: