De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ga kijken bij Excelsior'20 én live op internet

Hele cricket finaledag live

Hele cricket finaledag live

CRICKET - Het is aanstaande zaterdag een spectaculaire cricketzaterdag op het veld van Excelsior'20, waarbij vier Topklasse-teams elkaar bevechten om de Twenty20-cup. Om 10.00 uur de halve finale ACC – Punjab CCR, om 13.30 uur de halve finale HBS – Dosti United en om 17.00 uur de finale. Alle wedstrijden worden live uitgezonden via internet. De beelden worden daarbij van deskundig commentaar voorzien. Als extra activiteiten zijn er die dag jeugdkampioenschappen en kan er in de kooi gemeten worden hoe snel je bowlt.


Na het succes van het via internet live uitzenden van de cricket-interlands tegen Zimbabwe vorige maand, heeft de KNCB samen met de Stichting Schiedam CricketStad besloten om de Twenty20 Finaledag aanstaande zaterdag 15 juli live uit te zenden. ACC (Amstelveen), Dosti United (Amsterdam), Punjab (Rotterdam) en HBS (Den Haag) zullen zowel fysiek als online de nodige kijkers een bezoek doen brengen aan Schiedam. Maar ook internationaal zal het ongetwijfeld online kijkers trekken. De molens, grachten en andere aspecten van de historische binnenstad zullen in de pauzes getoond worden aan het nationale en internationale publiek. Zo trokken de twee interlands tegen Zimbabwe eind vorige maand in totaal bijna 110 duizend kijkers, waarvan het grootste deel uit India afkomstig was. Naast Nederlandse waren er ook veel Britse kijkers. Het commentaar bij de beelden (de uitzending start om 9.45 uur) zal gezien het te verwachten internationale publiek in het Engels zijn en zal worden verzorgd door Pieter Seelaar en Jacob-Jan Esmeijer. 

De live-streaming is te volgen op het KNCB YouTube kanaal via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=dzyFV2Ef--8

NK Tip & Run u11
Tijdens de Finaledag wordt ook het ‘NK Tip & Run U11’ gehouden (Nederlands Kampioenschap Tip & Run cricket voor spelers onder 11 jaar). Hieraan nemen negen jeugdteams deel: ACC (2 teams), Bloemendaal, HBS, Hermes-DVS, Salland, Quick, VCC, VRA.

Wie gooit snelste bal?
Een andere extra activiteit, getiteld ‘Speed gun in the nets’, betreft de snelheidsmeter in de cricketkooien waarmee gemeten kan worden hoe snel iemand bowlt. Wie gooit zaterdag de snelste bal? 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: