De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Lezing bij Art Gallery Voûte

Hoe maak je een bronzen beeld?

Hoe maak je een bronzen beeld?

SCHIEDAM - Op zondag 22 juli vanaf 14.00 uur houdt de Rotterdamse beeldhouwer Anthon Hoornweg in Art Gallery Voûte een lezing over het maken van bronzen beelden. Anthon Hoornweg studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam (tegenwoordig Willem de Kooning Academie) van 1965 tot 1970.
 
Anthon Hoornweg is de vervaardiger van het beeld "La Cabeza del Minotauro", welk beeld sinds 1987 wordt uitgereikt aan de 15 winnaars van de Prix d'Europa (de trofee voor de beste Europese radio en televisie producties), onder anderen uitgereikt aan David Attenborough.
 
Begrippen die aan de orde komen zijn onder andere steunmal, afgietsel, wasmodel. Aan de hand van wasmodellen en gegoten beelden legt Anthon het veelomvattende proces van bronsgieten uit. De verlorenwasmethode is een techniek om metalen en glazen voorwerpen te gieten. Deze techniek is ook bekend onder de Franse benaming Cire Perdue. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Vragen kunnen desgewenst al voor de lezing kenbaar worden gemaakt via info@artgalleryvoute.com
 
In de galerie worden beelden tentoongesteld van Anthon Hoornweg, Ton Voortman, Elise Coenen, Willemien Fransen, Frans van Straaten, Wilma Hoebee en Tineke Nusink. De expositie duurt tot en met zondag 26 augustus 2018. Open: donderdag tot en met zondag en op afspraak.
 
Aanmelden voor de lezing kan per email: info@artgalleryvoute.com
 
Art Gallery Voûte
Grote Markt 39 A
3111 NH SCHIEDAM

www.ArtGalleryVoute.com

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: