De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Veiligheidsverklaring software 26 november opgeleverd

Hoekse Lijn niet voor eind februari

Hoekse Lijn niet voor eind februari

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Op 5 november is de software geleverd, die nodig is voor het veilig rijden van de metro naar Hoek van Holland. De erbij benodigde veiligheidsverklaring ontbreekt nog. De definitieve verklaring wordt op 26 november a.s. geleverd. De Hoekse Lijn zal niet eerder door het publiek gebruikt kunnen worden dan eind februari.

Vandaag, 9 november, is een voorlopige veiligheidsverklaring geleverd. "Met deze voorlopige verklaring en de reeds beschikbare software start de uitvoering van het testbedrijf en het traject dat leidt tot de vergunningaanvraag. De dag-tot-dag planning zal hierop worden aangepast, zodat de extra vertraging zoveel mogelijk beperkt wordt. Wanneer op 26 november 2018 de definitieve veiligheidsverklaring opgeleverd wordt kan het testbedrijf en vervolgens het vergunningstraject worden afgerond", zo laat de gemeente Rotterdam in een op 8 november jl. door burgemeester Aboutaleb ondertekende brief weten. "Gelet op de daarvoor benodigde doorlooptijden is start exploitatie van de Hoekse Lijn niet eerder mogelijk dan eind februari 2019", zo wordt in de brief gesteld. 

Bron foto RET (fotograaf Rick Keus)

1 commentaar(en) op artikel "Hoekse Lijn niet voor eind februari"

En maar wachten. Misschien ter compensatie ons eens gratis laten reizen. Wil wedden dat de metro dan in februari rijdt. Het is gewoon een lachertje. Heel die metro👍

Door: C.Meijer Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker