De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hotel de Kroon wordt meubelzaak

Hotel de Kroon wordt meubelzaak

SCHIEDAM - Het pand aan de Koemarkt 1 heeft een nieuwe huurder. De nieuwe huurder opent er in de loop van januari 2019 op de verschillende verdiepingen een winkel met banken en andere meubels. 

Het zowat tegen de brug aan gebouwde markante pand is in 1927 opgeleverd. Het was getekend door de Schiedamse architect Stahlie en door hem ontworpen als hotel. De ouderen onder ons weten nog dat hier hotel De Kroon was gevestigd. Daarna is het jarenlang een winkel geweest van de Schiedamse textielgigant Hans van Heelsbergen. Helaas is Hans Textiel teloorgegaan. 

De afgelopen jaren heeft het pad ad hoc dienst gedaan als tentoonstellingsruimte.

Foto door Louise Melchers

 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf jij goed op de hoogte van het nieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker