De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

HZP Schiedam wint degradatieduel

HZP Schiedam wint degradatieduel

SCHAKEN - De schakers van HZP Schiedam uit de Gorzen hebben een vroege achterstand tegen Dordrecht 3 in een duidelijke 5-3 overwinning omgebogen. 

In de 4e ronde van de RSB-competitie stond het degradatieduel tussen HZP Schiedam en Dordrecht 3 op het programma. Nadat de eerste drie wedstrijden (ongelukkig) verloren gingen, moesten de Schiedammers winnen van Dordrecht 3 om kansen op lijfsbehoud in de 1e klasse A in eigen hand te houden. De Dordtenaren hadden uit de drie voorgaande wedstrijden 1 matchpunt (gelijkspel) behaald. Van de acht teams in klasse 1A degraderen twee teams. 

Na slechts één uur spelen kon Frans Groeneweg (bord 5) na een slechte zet mat niet meer voorkomen, 0-1. Theo van Zessen (bord 6) verloor vroeg op de avond een pion maar wist met accuraat verdedigen de veilige remisehaven te bereiken, ½-1½. Arjan Schouteren kon aan bord 4 geen winstplan vinden en moest berusten in remise, 1-2. Aan bord 3 nam Aad Juijn met het oog op de negatieve tussenstand feitelijk onverantwoorde risico’s, de tegenstander raakte in de ingewikkelde stelling de draad kwijt en kwam in een ingenieus matnet terecht, 2-2. Aan bord 7 wist Hans Schrumpf na een foutief loperoffer zich te herpakken en speelde met de moed der wanhoop stug door. Dit pakte verrassend goed uit, Schrumpf wist zowaar de vijandelijke dame te vangen en won, 3-2.  Aan bord 8 kwam Daan van Loenen een pion voor, maar verslikte zich even later. Nu kwam van Loenen juist een pion achter en verloor, 3-3. Daniël van Loenen offerde aan bord 2 een kwaliteit en kon daarna beschikken over een sterk loperpaar. Met twee verbonden vrijpionnen die ondersteund werden door het loperpaar schaakte van Loenen zich fraai naar de winst, 4-3. Aan bord 1 gaf Fide-meester John van Baarle in een gelijkstaand eindspel blijk van zijn grote spelinzicht. Op illustratieve wijze wist van Baarle water uit deze steen te persen en bepaalde hiermee de eindstand op 5-3 in het voordeel van de Schiedammers.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg, waaronder een tegen de koploper, staan de schakers uit de Gorzen nog steeds voor een zware taak.


Foto: Theo van Zessen speelde remise tegen Conchita Dwars


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: