De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

The Cheese Store

Kaaszaak komt op Broersveld

Kaaszaak komt op Broersveld

SCHIEDAM - Willem Bergkotte is op de hoek van Broersveld en Land van Belofte hard aan het werk aan het interieur van de winkel die over enkele weken open zal gaan als kaaswinkel onder de naam The Cheese Store.

De Rotterdammer, die als winkelier neerstrijkt in Schiedam, is geen onbekende in de regio. Hij is geboren Vlaardinger en zijn oom Hans was jarenlang de exploitant van een zeer goed lopende snackbar aan het begin van de Hoogstraat. Voor de 43-jarige Willem is het kaasvak overigens niet nieuw. Hij heeft reeds jarenlang kaas geëxporteerd naar Roemenië en was in het Balkanland wonend eigenaar van een kaaswinkel. Sinds anderhalf jaar is hij met vrouw en twee kinderen terug in Nederland.

Het is de bedoeling van Willem dat 'The Cheese Store' een moderne kaaswinkel wordt, anders ingericht dan de traditionele kaaswinkels in ons land. Hem staat een vintage of noem het industrieel interieur voor ogen en ook de kleding van het winkelpersoneel zal in stijl zijn, denk aan van die lange lederen schorten. Het assortiment zal vooral toegespitst zijn op kazen, te snijden naar keus in stuk of in dikke of op z'n Hollands dunne plakken, precies wat de klant belieft. Er worden zowel Hollandse als buitenlandse kazen aangeboden.

Het assortiment zal in de winkel - die een oppervlakte heeft van 36 vierkante meter - naast kazen bestaan uit een beperkt aantal andere artikelen, maar die andere artikelen zullen vooral gerelateerd zijn aan kaas. Denk bijvoorbeeld aan een delicate mosterd, tapenade of olijfolie. Niet zullen er - zoals tegenwoordig in veel kaaszaken - wijnen, noten of bonbons verkocht gaan worden. Mogelijk gaan er wel belegde broodjes over de toonbank, maar let wel, dat zullen uitsluitend broodjes kaas zijn, zo laat Willem weten. 

Het adres is Land van Belofte 13b, Schiedam
 

Ook een door ons geschreven bedrijfsreportage?
Die wordt gelezen op onze website met vele duizenden lezers en wordt door ons gedeeld op onze Facebookpagina's, twitteraccounts en LinkedIn met in totaal bijna 10.000 volgers. Bel voor de interessante mogelijkheden naar Jan Schrijver, 06 8356 3025 of mail voor informatie naar jan@deschiedammeronline.nl

2 commentaar(en) op artikel "Kaaszaak komt op Broersveld"

Dus er komt een "KAASWINKEL" in Schiedam.

Door: Wiebe Pannekoek Op:

dat is lang geleden was er 1 op de fransellaan geloof ik jaren geleden

Door: nelly Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: