De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

A la Atletico uitgekookt naar 4-0 en op naar de titel

Kethel Spaland maakt koppositie waar

Kethel Spaland maakt koppositie waar

VOETBAL - Kethel Spaland heeft vandaag laten zien dat je niet per se een veldoverwicht hoeft te hebben, om een wedstrijd te winnen. A la Atletico was de Schiedamse thuisploeg gewoon slimmer en scherper dan het bezoekende Leonidas. De 4 - 0 laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Volgende week kan Kethel Spaland kampioen worden als het thuis de semiderby speelt tegen DVO'32. Een wedstrijd die dan ongetwijfeld veel meer publiek verdient te trekken dan de wedstrijd vandaag tegen de Rotterdammers.

door Robert Schaeffer (tekst en foto's)

Op het pachtige complex van Kethel Spaland was het na een afgemeten voorzet in de 4e minuut al raak. Wie anders dan spits Yuri Nooteboom opende de score met een mooie kopbal (foto) Kort daarna was het Chahine Lobiyed die met een strak schot de lat trof. Vervolgens was het Mitchell de Wit die doorbrak op links, maar hij strandde op de doelman. Leonidas trok hierop met onderling weinig overleg ten aanval. Maar het waren wederom de Kethellappers die na een kwartier scoorden en de 2 - 0 aantekenden. De bal werd keurig op de borst opgevangen en door de snelle Quincy Arnhem in de touwen gejaagd. Dimitri Hooftman brak even later door op links; zijn schot werd echter door de keeper gekeerd. Niet lang daarna maakte aanvoerder Tim Lansbergen dankbaar gebruik van een kleine wanorde in de Rotterdamse defensie. Hij kon vrij inschieten en deed dat dan ook onberispelijk: 3 - 0. Ondanks een weinig overtuigend veldoverwicht wist Leonidas zich in de eerste helft niet één kans te scheppen.

Na de thee liet het vervolg hetzelfde beeld zien. De uitploeg trok weinig overtuigend ten aanval, maar wist zich diep in de tweede helft pas de eerste uitgespeelde kans te creëren. Een voorzet van rechts kon zo in het doel gegleden worden...de Schiedamse verdediging en de doelman wisten dat te voorkomen. Kethel Spaland had in de 82e minuut na een snelle aanval opnieuw een goede mogelijkheid: Quincy Arnhem werd onderuit gelopen. De goed leidende scheidsrechter Korsius zag de bal buiten het strafschotgebied; hier kun je over twisten. Wat volgde was uit de vrije trap een harde pegel op de lat.

Even voor tijd was er een passend slotakkoord van deze wedstrijd. Een mooie aanval van Kethel Spaland liep over drie schijven. Via Chahine Lobiyed en Fabio Triel kwam de bal bij Quincy Arnhem. Laatstgenoemde joeg de bal in de touwen en zorgde daarmee voor de 4 - 0 eindstand. Al met al een verdiende overwinning. 
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: