De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voorlichtingsbijeenkomst Longpunt

Longaanvalplan bij COPD en astma

Longaanvalplan bij COPD en astma

SCHIEDAM  - Op maandag 12 februari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Longpunt Nieuwe Waterweg Noord de themabijeenkomst ‘Longaanvalplan bij COPD en ernstig astma’. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners. Longconsulenten Hoogendijk en Berns van Franciscus Gasthuis & Vlietland vertellen over de nieuwste inzichten voor de behandeling van Astma en COPD. De bijeenkomst wordt gehouden in Touchfit op de Hendrik Casimirstraat 151, in Vlaardingen. Deelname is gratis.

Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats van het Longfonds voor mensen met een chronische longziekte (onder andere Astma of COPD), hun naasten en zorgverleners. Er worden bijeenkomsten georganiseerd waar ervaringen uitwisselen, tips en trucs op doen, zorgen delen en in gesprek gaan met zorgverleners centraal staan. Longartsen, longconsulenten en longverpleegkundigen van Franciscus Gasthuis & Vlietland komen aan bod, maar ook praktijkverpleegkundigen, een diëtist en een fysiotherapeut. 

In het expertisecentrum Astma & COPD is het doel om samen met de patiënt de bekijken hoe de ziekte onder controle te houden is. Op basis van de onderzoeksresultaten en de doelen die de patiënt zelf stelt wordt een behandelplan gemaakt. Zo wordt er zorg op maat geboden en kan de patiënt doelgericht aan de slag. Het behandelteam van Franciscus Astma & COPD wil gebruik maken van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor zijn patiënten en besteedt daarom veel tijd aan onderzoek en implementatie van nieuwe technieken om zo de beste zorg te bieden.

Kijk voor een overzicht van alle bijeenkomsten op de website van het Longfonds www.rijnmond.longfonds.nl. Of voor meer informatie mail naar: longpuntnieuwewaterwegnoord@longfonds.nl

Fotobijschrift: Omdat wij begrijpen dat Lotte liever buiten adem raakt van Pieter (Longfonds)
 

1 commentaar(en) op artikel "Longaanvalplan bij COPD en astma"

Waarom worden vlaardingen niet op de hoogte gebracht of patiënten van sint francis/vlietland zou heel handig zijn

Door: Leny Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: