De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Stadswandeling en lezingen over Werf Gusto

Loop of luister: Hier was de Gusto

Loop of luister: Hier was de Gusto

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam organiseert op 18 februari, 25 februari en 4 maart een serie lezingen rondom de tentoonstelling 'Wij waren de Gusto'. De lezingen gaan over verschillende onderwerpen. Daarnaast is er op 18 maart een stadswandeling naar de voormalige werf.

18 februari: Turbulent verleden
Onlangs schonk de Stichting Opbouw Schiedam een prachtig tableau aan Stedelijk Museum Schiedam. Historicus Henk Slechte vertelt op zondag 18 februari over de achtergrond en de arbeidersvereniging die het tableau aan de eigenaren van Werf Gusto schonk. Gratis, excl. tentoonstellingsbezoek, van 13.00 - 14.00 uur.

25 februari: Cas Oorthuys – De Hoeden en de Petten
Op zondag 25 februari vertelt Sjef van Duin, medewerker van het Nederlands Fotomuseum en fotograaf, over de fotografie die de werf door de jaren heen vastlegde. Op die manier plaatst hij Cas Oorthuys in een langere traditie. Gratis, excl. tentoonstellingsbezoek, van 13.00 - 14.00 uur.

4 maart: Nieuw vaarwater
Gusto sloot in 1978 zijn poorten maar de ontwikkelingen in de offshore zetten zich verder door. Hoe veranderde de sector de laatste dertig jaar? Wouter Heijveld gaat op zondag 4 maart in op de grote vernieuwingen. Hij is promotie-onderzoeker offshore aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gratis, excl. tentoonstellingsbezoek, van 13.00 - 14.00 uur.

18 maart: Stadswandeling 'Hier was de Gusto'
Voorzitter Dirk Allewelt van de Stichting Erfgoed Werf Gusto neemt bezoekers op zondag 18 maart mee naar de voormalige locatie van de werf. De stichting zet zich in om het verleden van Werf Gusto onder aandacht van het publiek te brengen. Verzamelpunt; Koninginnebrug Schiedam, aan de kant van Nieuw-Mathenesse. Kosten: € 1,50 pp, excl. tentoonstellingsbezoek.
Aanmelden voor de wandeling via info@stedelijkmuseumschiedam.nl. Houd voor de aanvangstijd de website van het museum in de gaten.

Fotobijschrift: medewerkers van het museum dragen het tableau naar zijn plek. Foto: Roel Dijkstra

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: