De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Machteloos Excelsior'20 legt het af

Machteloos Excelsior'20 legt het af

VOETBAL - Excelsior'20 heeft de punten nog steeds hard nodig voor het behoud van het tweedeklasserschap. Helaas leverde de thuiswedstrijd vandaag tegen Concordia, na een 0-1 achterstand bij rust, een afgetekende 0-3 nederlaag op.

door Robert Schaeffer (foto's Ton Brökling)

Na een ongelukkige botsing tussen twee spelers, was Concordia als eerste bij de les. De snelle Jarmo Ruiter brak voor de tweede keer door op rechts waarna spits Luuk van Nieuwkerk de score opende. En dat al na 7 minuten. De thuisploeg kreeg via een voorzet van de altijd hard werkende Maurice de Bliek in de 20e minuut de kans om langszij te komen, maar Leon Roozen schoot de bal voorlangs. Niet lang daarna werd Leon Roozen zwaar gehinderd in het strafschopgebied, maar de arbiter wuifde het protest weg. Ondanks dat Excelsior‘20 zijn draai niet kon vinden in dit rommelige duel was het weer Leon Roozen die na een half uur spelen bij een doorkopbal van regisseur Marco Clarijs de richting naar het doel niet kon vinden. Net voor de pauze was het Concordia dat via een vrije trap van Ivo Smits op wederom Luuk van Nieuwkerk bijna doel trof.
 
Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker wat resulteerde in een mooie combinatie tussen Bob v.d. Waal en Mitchell Schrauwers. Helaas niet met het gewenste resultaat. Jammer dat Cas Smulders weer eens een onnodige gele kaart pakte voor praten. En daar was arbiter K. van Dijk duidelijk niet van gediend, zoals in het verloop van de wedstrijd reeds was gebleken. Chris Delgado werd ingebracht voor Farid om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Even later werd ook Cas Smulders gewisseld voor Mark Grootenhuis. Vervolgens liet Sergio van Hees zijn man lopen en schoffelde hij hem onderuit. Uit de vrije trap die hier het gevolg van was, scoorde Robin van Rijn de 0-2 voor Concordia. Daarna was het Concordia dat na hands van Joeri Krznaric de bal uit een penalty tegen de paal schoot.

De thuisploeg bleef het toch proberen om te scoren, maar het was opnieuw Concordia erin slaagde: Thomas Bouwer wist na zijn tweede snelle counter vlak voor het laatste fluitsignaal doel te treffen: 0-3.

De wil om te winnen is er altijd voor Excelsior’20, maar het plezier mag wel iets meer vanaf stralen. Hopelijk levert dat de resultaten met nog een paar wedstrijden te gaan om het behoud van de tweede klasse veilig te stellen. 
 
 
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: